Venezuelas president Hugo Chavez anklagar enligt Jerusalem Post Israel för att vilja utrota palestinierna.

Jag vet inte vilka bevis Chavez har för detta. Däremot finns det bevis för att vissa palestinier, nämligen medlemmarna i Hamas (och kanske även de som röstat på dem) vill utrota judarna. Man behöver bara läsa artikel sju i Hamas’ stadga.

Chavez kallar USA för ett Yankee-imperium och Israel för dess ”mordiska förlängda arm”. Han hyllar terroristen Carlos som en revolutionär kämpe vars verksamhet stödde palestiniernas sak och kallar honom en av PLO:s största kämpar.

Chavez har även hyllat Irans ”president” Ahmadinejad som ju önskar ”död åt Israel”. Strax efter att Chavez hade återkommit hem från Kuba, där han träffat både Fidel och Raul Castro (som bad Chavez krama Ahmadinejad från dem) träffade han Ahmadinejad, som tidigare har sagt att

”Iran and Venezuela ties have introduced a common revolutionary front … in the world,” He vowed that the two countries would ”continue to stand by each other”.

Ahmadinejad får en kubansk kramDen rödgrönbruna röran, sambandet mellan islamismen (t. ex. Iran), kommunismen (Chavez och Kuba) och nazismen (representerad av Hamas nazistiska judehat) tar sig här nya uttryck. Sambanden mellan dessa tre totalitära rörelser är så tydliga, att begreppet ”röra” snart inte längre är adekvat.

För den som vill – och vågar – se, alltså. Ahmadinejad gör det. Han kallar företeelsen en ”gemensam revolutionär front”. Men vad är det man gemensamt gör front mot? Jo USA, ”den store Satan”, ”Yankee-imperiet” och dess ”mordiska förlängda arm”, Israel.

Detta är de två stater som främst i världen står upp för liv, frihet, demokrati och välstånd. Men när antidemokrater ska hitta fiender, vilket de måste ha för att kunna hålla sig kvar vid makten, är det bara naturligt att de finner sådana bland världens mest demokratiska stater.

Vad antidemokratiska revolutioner oftast har lett till har vi också sett, nämligen motsatsen till dessa demokratiska värden: till diktatur, krig, förtryck, armod, död och förintelse.

Det är det vi har att vänta oss om Chavez och Ahmadinejad och deras anhang får hållas. Ska de få det?

Länkar: JPost, Associated Press, Christian Science Monitor.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


2 svar på ”Hugo Chavez visar bockfoten”
  1. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

    *Bildades inte båda Israel och USA ur våldsamma revolutioner?

Kommentarer är stängda.