Massmördaren vid Fort Hood, Texas, uppskattas inte särdeles av vissa amerikanska muslimer, att döma av vad The Onion rapporterar. Språkbruket är ganska ovårdat, men ändå. Jag återger här en passage:

And you just had to scream ’Allahu Akbar’ while you did it, didn’t you? … Thanks for making the foreseeable future a living hell for normal, peace-loving Muslims in this country. Really appreciate it!

Det ligger väl något i detta. Även om långt ifrån alla muslimer är islamister så är alla islamister muslimer (eller påstår sig i vart fall vara det). Islamismen är en politisk ideologi som delvis har sin grund i uttolkningar av islam. Islamismen föreskriver att den som inte underkastar sig islam ska dö. Den som mördar människor under utropandet av orden ”Allah är stor”, måste nog räknas som islamist.

Per Gudmundson skriver i Svenska Dagbladet om ”välvilligheten som förolämpar muslimer”. Mördaren major Hasan har tydligen även hållit föredrag för kollegor att det skulle strida mot islam att tjänstgöra i den amerikanska armén. Hasan skulle ju dessutom skickas till Afghanistan för att strida just mot muslimer, och tycks ha omfattat den i islamistiska kretsar omhuldade tesen: ”Vi älskar döden mer än ni älskar livet”.

Den välvillighet varom Gudmundsson talar, skulle bestå i att medierna inte rapporterar om dessa islamistiska drag hos mördaren, utan i stället påstår att det inte finns någon förklaring. Men förklaringen kan mycket väl vara just denna: Mördaren var islamist.

Genom att tiga om detta riskerar ”fredsälskande” muslimer i allmänhet att drabbas just på det sätt den amerikanske muslimen förutser: ”Living hell”.

Detta vore att göra de fredsälskande muslimerna en stor otjänst.

Gudmundson avslutar sin artikel så här:

Resultatet av den ”välvilliga” nyhetsrapporteringen är att läsarna aktivt vilseleds, och att vanliga hederliga muslimer klumpas ihop med våldsverkare.

Är det inte så rasister jobbar?

Länk: I Gilboas svala skugga, som noterar att Hasan även ansåg sig vara palestinier, född i USA som han är.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 svar på ”Amerikanska muslimer skräder inte orden om mördaren i Fort Hood”
 1. Jag har väl varit inne på detta förut att uppvarvat trosberoende (en viss utvecklingsfas av trosmetoden där vi väl kan känna igen oss i tidigare århundranden) är som kraftigt drogberoende o medföljande euforisk åtrå till dödskults översvämning. Den trosberoende ”övertas” av tillhörande mönstrat beteende.

  Vid aktuella tillfället utan ”skuld”. ”Skulden” finns nånstns där trosberoendet går över till ”underkastelse” med förhöjda lättnader som täcker alla besvär. Här finns inga normala betydelser i den trosberoendesjukes språk eller åthävor. Vad som helst kan hända – från noll!!

  Vårt vanliga troende har ansetts som enbart fördelaktigt för samhället.
  Men då har vi glömt (med hjälp) att ”Tro” i höga varvtal som går över till underkastelse är energi med behov att styras av tolkningsföreträda – styrning utefter vägar utan stationer för eftertanke.

  Den trosberoende är ”övertagen” och det har ingenting med religion att göra. (Religiös: extra ordinär uppmärksamhet.)

  mvh Pe.

 2. The Onion är en skämtsajt med satiriska ”nyheter” – citatet ovan är alltså inte äkta…

Kommentarer är stängda.