Jerusalem Post refererar ett uttalande av Hamas-ledaren Khaled Mashaal, som säger att ”Jerusalems öde kommer att bestämmas endast genom konfrontation och inte vid förhandlingsborden.” Han menade också att ”Jerusalem betyder hela Jerusalem” och sade att sionisterna inte har rätt till staden. ”Det finns inga förhandlingar.”

Enligt Haaretz kallade han denna konfrontation för jihad, dvs. det som vanligen översätts till ”heligt krig”.

Det är ett synsätt som gäller hela Israel. Den islamonazistiska terrororganisationen Hamas har som enda syfte att genom angreppskrig utplåna Israel, inte bara överta Jerusalem. Inget snack om saken, enligt Mashaal.

Följaktligen har inga svenska media såvitt jag vet, utom Nyheter24, rapporterat om uttalandet. I Sverige och på alltför många platser gäller samtalsmantrat alltjämt, alltför länge och in absurdum. Att försöka samtala med dem som inte vill samtala resulterar enbart i en monolog för döva öron.

Allt medan raketerna slår ned i Israel.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,