Åtminstone om man ska följa den logik som den Palestinska Myndigheten (PA) använder i TV och i sina skolböcker.

Haaretz skriver att PA ignorerar amerikanska krav att upphöra med sin propaganda mot Israel.

Som ett exempel nämner man ett frågesportprogram där barn på frågan vilken hamn som är den största i Palestina har välja mellan svaren Haifa, Akko och Jaffa.

Det är ungefär liktydigt med att svenska barn skulle få frågan vilken som är Sveriges största stad och då kunna välja mellan Helsingfors, Riga och St. Petersburg. Ingen av desssa städer ligger i Sverige, lika lite som någon av dessa hamnar ligger i ”Palestina” – de ligger i Israel.

Lika orimligt som det vore för Sverige att inte erkänna att St. Petersburg, Helsingfors och Riga inte längre tillhör Sverige, lika orimligt är det av PA att inte erkänna att Haifa, Akko och Jaffa inte tillhör ”Palestina”, med den viktiga skillnaden dock att de aldrig ens gjort det.

För St. Petersburg (eller i vart fall marken där staden ligger), Helsingfors och Riga har en gång tillhört Sverige. Haifa, Akko och Jaffa har aldrig tillhört någon palesinsk stat eller myndighet.

Sverige har alltså bättre rätt till St. Petersburg, Helsingfors och Riga än vad PA har till Haifa, Akko och Jaffa. Trots detta kräver tydligen PA att få ta över något som aldrig tillhört dem.

Flera organisationer i ”Palestina” vill och verkar dessutom för att detta övertagande ska ske genom anfallskrig.

Vad som återspeglas i barnpropagandan är alltså en avsikt att genom ren stöld ta över andras egendom.

Vad skulle hända om Sverige plötsligt började hävda rätten att genom anfallskrig återerövra St. Petersburg? Varför hävdar inte Sverige den rätten?

Jo, för att det är orimligt och orättfärdigt. Sverige förlorade försvarskriget mot Ryssland redan för ganska exakt 300 år sedan i det avgörande slaget vid Poltava. Men trots att palestinierna och deras allierade har förlorat alla sina anfallskrig mot Israel, alla sina Poltava, fortsätter de att hävda sina än mer orimliga och orättfärdiga anspråk på Israel.

Och det stora problemet är att de får hållas. De överöses med pengar, och all väsentlig kritik riktas inte mot angriparen utan mot försvararen – Israel.

Länk: Israel i Sverige om det omfattande stödet till PA och vad det används till.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

6 svar på ”Om Haifa tillhör Palestina så tillhör St. Petersburg Sverige”
  1. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

    Frågan är väl om sionisterna kommer behålla den här retoriken när områdena ockuperas av araber, eller om man då kommer byta fot.

  2. Självklart tänker de, åtminstone de muslimska palestinierna inte avstå något. Dessutom kan de ju inte det. Allt land som en gång tillhört Ummah, tillhör det för evigt, att det sedan är just judar som återtagit delar av sitt hemland gör saken än värre. Får se om de enbart tänker återerövra Iberiska halvön, o Balkan genom befolkningsökning eller mer våldsam Jihad.

  3. Glöm inte en bra jämförelse till!

    Bohuslän, Halland, Skåne och Blekinge. Borde vi inte genast avstå dem till Danmark, med den logik som tydligen accepteras vad gäller palestiniernas krav.

Kommentarer är stängda.