Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Att smida svärd till lås – och omvänt

Diakonia har funnit det mödan värt att hänga ut låstillverkaren Assa Abloy för det att man råkar äga en fabrik belägen på den ockuperade/omtvistade delen av Judéen och Samarien, dvs. Västbanken, och till råga på eländet i vad Diakonia betecknar som en ”illegal israelisk bosättning”.

Generalsekreteraren för Diakonia, Bo Forsberg, uttalar sig så här: ”När Assa Abloy väljer att investera inom en illegal bosättning, så investerarde också ifortsatt [jo, det står så] mänskligt lidande, för både israeler och palestinier. Det innebär även att det svenska företaget bidrar till att motverka fredsprocessen, eftersom bosättningspolitiken är ett av de största hindren för denna process”. Detta framgår här, och har även uppmärksammats av SvD, DN och SR. Till SR uttalar sig utrikesministern om denna fabrik, vars lokalisering han finner ”diskutabel”.

Assa Abloy har fullt förståeligt fått skrämselhicka och säger nu att man ska flytta ”produktionsenheten”.

Men om nu Diakonia vill att Israel skall lämna dessa ”illegala bosättningar”; vore det då inte bra om Assa Abloy fortsatte driva fabriken även när de palestinska araberna ”tagit över”? Eller Diakonia kanske befarar att det skall gå med den som med många av de växthus som israelerna lämnade när de utrymde Gaza? De växthusen förstördes nämligen. Det kanske är av omsorg om Assa Abloy som man – på detta i så fall något okonventionella sätt – ber dem flytta?

Eller menar kanske Diakonia, i likhet med vad vissa palestinska araber alltså tycks anse, att inget av det som israeler skapat i Gaza och på Västbanken är värt att bevara. Kanske tycker man att de palestinska araberna endast är värda ”det öde landet”?

Fabriken kanske levererar lås även till palestinska araber? Enligt SvD-länken ovan delägs ”produktionsenheten” nämligen av vad som förefaller vara en palestinsk arab. Men eftersom vissa av dem är mera intresserade av svärd än av lås, så kanske de smider låsen till svärd – eller mera konkret: Kassamraketer att användas i deras kamp att utplåna Israel. Kanske är det detta som Diakonia vill förhindra?

Hm, Diakonia kanske är en rent ”sionistisk entitet” när det kommer till kritan!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar tillAtt smida svärd till lås – och omvänt

  • […] sysslar med att bygga spårväg i östra Jerusalem, ska ”hängas ut”, Assa Abloy fick stänga sin fabrik i en ”judisk bosättning”, och att Soda Stream också tillverkas i en sådan […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.