Som ni som läser min blogg vet, har Irans ”president” Ahmadinejad uttalat orden ”död åt Israel”. Detta framgår här.

Hur tänker sig då Ahmadinejad att ”döda” Israel? Många tror, att det skall ske genom ett kärnvapenangrepp, när Iran väl har skaffat sig sådana vapen. Israel har förvisso också kärnvapen, men det behövs inte många atombomber för att utplåna Israel; fler krävs för att tillfoga Iran dödlig skada.

Man kunde ju verkligen hoppas att utvecklingen inte skall behöva gå dithän. Men tyvärr är det ett faktum att Irans ”president” sagt det han sagt, och att Iran dessutom håller på att utveckla kärnvapen, samt dessutom har missiler som når Europa …

Iran är en islamistisk diktatur. Israel är en västerländsk demokrati, liksom större delen av Europa. Vad bör försvaras?

Här finns en sida som tillhör organisationen ”American Coalition Against Nuclear Iran”. Hemsidan kallar de ”United against a nuclear Iran”.

Det är inte svårt att förena sig med denna organisations strävan. Den är visserligen baserad i USA – frihetens nya stamort på jorden – och riktar sig till amerikaner, men budskapet är klart: Iran får inte ha kärnvapen!

Israel hade nog räknat med Georgien som en bas för att utplåna Irans kärnvapenförmåga. Tyvärr tycks Ryssland ha satt stopp för detta, åtminstone för stunden. Dessutom samarbetar Ryssland med Iran när det gäller kärn”kraft”, se t. ex. denna länk. Risken är tyvärr uppenbar att denna ”kraft” vänds mot Israel och västerlandet.

Var det kanske för att förhindra ett israeliskt anfall mot Iran som Ryssland invaderade Georgien?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,