8 svar på ”En film om världens oro över Israel”
 1. Enligt wikipedia röstade FN för en tvåstatslösning, men då började araberna attackera:

  Omedelbart efter FN:s Generalförsamlings resolution 181 den 29 november 1947 som föreslog en delning av det brittiska mandatet Palestina i en judisk och en arabisk stat kom rapporter om arabiska anfall mot judiska delar av Palestina. Irreguljära styrkor började rekryteras i Syrien och organiserades i Arab Liberation Army, vilken från januari (1948) infiltrerade Palestina från Syrien och Transjordanien. Araberna gick så småningom till attack mot kommunikationer, judiska stadsdelar och judiska kolonier. I slutet av mars hade den judiska delen av Jerusalem isolerats av arabstyrkor. Den 23 april 1948 tillstod den palestinska ledaren Jamal al-Husaini i FN:s säkerhetsråd att araberna hade börjat striderna i Palestina.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Israel

  Detta kan man ju tolka som att de inte ville ha en tvåstatslösning, men det är väl inte detsamma som vilja till samexistens?

 2. Kan man få utvecklat eller en källa på viljan till samexistensen 1948?

  Att förklara krig mot Israel är inte samma sak som att erbjuda samexistens.

  ”Nej, det är inte de som förtrycker Palestinierna som varit förtryckta. De har ärv sin offerroll från sina förfäder.”
  Jo, men det var väl underförstått i frågeställningen.

 3. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  NHL:
  Nej, det är inte de som förtrycker Palestinierna som varit förtryckta. De har ärv sin offerroll från sina förfäder.

  Nu måste du dessutom ha blivit extremt virrig. Araberna erbjöd samexistens 1948, Israelerna förkastade det och har sedan fördrivit, mördat, bestulit, ockuperat och förtryckt palestinierna sedan dess.

 4. Nej, Profanum. Det är inte rätt att förtrycka andra bara för att man själv har varit förtryckt tidigare. Är det så du uppfattar filmen och israels historia?
  Sorgligt!

  Det är inte det det handlar om. Det handlar om ett judehat och en vägran till samexistens med judar från just nu muslimernas sida. Hela konflikten bygger på denna fanatiska föreställning om att man måste förgöra Israel.

 5. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Övertygande!
  Det är klart, om romare, katoliker, protestanter, tyskar, österrikare m.fl. har jävlats med judar så är det klart att judarna ska få fördriva palestinierna. ta deras land och förtrycka dem.
  Varför inte?
  Om man varit förtryckt så vill man såklart stjäla och mörda.

Kommentarer är stängda.