Detta är Geert Wilders film om Fitna, dvs. ”uppror”, ”oenighet”. Se själv och bedöm vem/vad de gör uppror mot, vem/vad de är oeniga med – och inte minst vem/vilka det är som gör detta uppror och som är oeniga. Vad Wilders tycker är ju klart, men vad anser du?

Tillägg 2009-01-24: Här sägs det att Wilders har åtalats, men som det verkar inte på grund av denna film utan för andra ”uppviglande och diskriminerande uttalanden”. Hur dessa uttalanden exakt skulle lyda, framgår inte. I hans film återges dock andra uttalanden synnerligen exakt av företrädare för vad som sannolikt inte är islam, utan för den politiska ideologin islamism. Dessa uttalanden skulle kanske på motsvarande sätt kunna uppfattas som ”uppviglande och diskriminerande”. Men det är inte känt om dessa personer åtalats.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 svar på ”Fitna: the movie”

Kommentarer är stängda.