Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vill du bli martyr? Anmäl dig här!

Vissa kretsar i Iran tycks vara surare än vanligt över Israels försvarskrig. MEMRI rapporterar här.

Irans diktator Khamenei kallar Israel ”Kafer-e-Harbi”, dvs. en otrogen som man måste bekriga. Vidare heter det att ”alla palestinska kämpar och alla de troende i den muslimska världen måste hjälpa de försvarslösa [palestinska] kvinnorna, barnen och människorna i Gaza. Var och en som dör i detta legitima och heliga försvar är en martyr (shahid)”.

Om du alltså vill dö på just detta sätt, bör du snarast anmäla dig via den länk som MEMRI anger. En veritabel ”Highway to Hell”.

Patton hade för sin del en annan uppfattning: Krig går inte ut på att dö för sitt land; det gäller i stället att se till att fienden dör för sitt.

Det är detta som Israel i någon mening håller på med att ordna just nu. Men Hamasfolket, som ju tvärtemot vad Irans diktator tror är dem som är Israels fiender, inte palestinska kvinnor och barn, de dör inte ens för sitt land, de dör för att de vill utplåna Israels land. Kom ihåg det!

Vissa kretsar är sura även på Egypten och Jordanien och vill att deras diplomater i Iran skall lämna senast kl 12.00 idag. Det var för en halvtimma sedan ungefär, Iransk tid. Undrar vad som hänt.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 comments to Vill du bli martyr? Anmäl dig här!

  • Vad tyckte du om michael michael wiehes politiska stådnstagande och uttnytjande av SVT i går? Palestinaschal och gång på gång fred för de i gaza osv.

  • Jag såg inte det, men jag kan tänka mig.

  • […] skriver om Mellanöstern, I Gilboa, Fred i Mellanöstern, 2, 3, 4, Aqurette, Mr D Frihetsblogg, Sapere aude, 2, 3, MXp, Åsa Carlsson, IiS, 2, S Danielsson, Rum 237, Hellström, Rabnor, Jan Kallberg, 2, […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.