Det tycker Per Jönsson i Dagens Nyheter idag. Visst är det så. Tyskarna har integrerat sina flyktingar, finnarna sina, italienarna också. Alla som stod på Tysklands sida under det andra världskriget har klarat detta, utom just de palestinska araberna. Även Tysklands ”motståndare” – judarna/Israel, har klarat att integrera alla de judiska flyktingar som tvingades lämna arabstaterna efter Israels tillkomst.

Men just de palestinska flyktingarna måste sitta kvar i sitt elände. Detta utgör en flyktingskandal av stora mått, som – av bl. a. FN – tillåts pågå decennium efter decennium. Arabstaterna har ett oändligt ansvar – som de inte tar.

Jönsson skriver förresten också att de landområden som judarna tvingades lämna i arabstaterna var fem gånger större än Israels nuvarande territorium. Varför gick det på den tiden bra att judarna levde utspridda i arabstaterna på ett väldigt mycket större område än det där de nu bor samlade? Varför går det inte bra att de nu bor samlade på ett väldigt mycket mindre område? Obegripligt är det minsta man kan säga, eller hur! Termen ”proportionalitet” har i och med detta fått en ny innebörd.

Ett svar på ”Dags för integration!”

Kommentarer är stängda.