Så var det dags för några notiser igen. En lång och fyra korta. Håll till godo!

Kärrtorp och dubbelmoralen Det gick ju hett till i Kärrtorp för en tid sedan. Nazister har som det beskrivits attackerat motståndare. Bland dem tydligen åtminstone en knivbeväpnad person från Revolutionära Fronten, som i påstått självförsvar knivhögg en opponent så till den grad att knivmannen nu är misstänkt och häktad för försök till dråp. Straffskalan går från sex till tio års fängelse. På nazistsidan är tre personer misstänkta för våldsamt upplopp. För sådant brott döms ”anstiftare och anförare till fängelse i högst tio år och annan deltagare i folksamlingens förehavande till böter eller fängelse i högst fyra år”. Allt enligt Brottsbalken.

Det är möjligt att de tre nazisterna var anförare och anstiftare. Om icke så är brottet i lagstiftarens mening avsevärt mindre allvarligt än dråpförsöket.

DN rapporterar i alla fall så här den 22 december: ”Högerextremister från Svenska motståndsrörelsen (SMR) attackerade demonstranterna med bland annat stenar och flaskor.” Dessutom skriver man i klartext vad vänsterextremisten misstänks för: Försök till dråp. Med kniv alltså. Inga stenar och flaskor där. Dessutom skriver DN att han erkänner. Omhäktning har skett, vilket framgår här.

Det utbröt därefter en hel del demonstrationer över hela Sverige till stöd för vänsterextremisternas sida, dvs. den sida som av allt att döma begått det allvarligaste brottet, inte minst i Kärrtorp. Samtliga riksdagspartier utom ett slöt upp. Detta, som det sades, mot rasismen.

Detta samtidigt som samtliga riksdagspartier, utom ett, stöder rasismen och antisemitismen i ”Palestina”. Sveriges skattebetalare öser nämligen, efter beslut i Sveriges riksdag, pengar över den rasistiska och antisemitiska ”Palestinska Myndigheten” som består av entiteter vilka såvitt jag kan finna utan undantag anser att den judiska staten Israel ska utplånas. När inslaget av islamism blir tillräckligt påtagligt, brukar jag dessutom kalla dessa entiteter för islamonazistiska. Nazismens utmärkande kännetecken är nämligen att judarna och Israel ska utplånas.

Man frågar sig då varför alla dessa riksdagspartier tycker att det är rimligt att stödja den rasistiska och nazistiska antisemitismen i ”Palestina”, samtidigt som man i Sverige demonstrerar tillsammans med en extrem vänsterrörelse, Revolutionära Fronten, som påstår sig vara emot nazismen och vars företrädare är misstänkt för det antagligen allvarligaste brottet i Kärrtorp?

Är nazismen i ”Palestina” kanske annorlunda, ”finare”, än den i Sverige? Frågan ställs till Sveriges riksdagspartier, utom ett.

Det kan dessutom noteras att Säpo anser att ”Av de två huvudsakliga våldsbejakande extremistmiljöerna vit makt-miljön och autonoma miljön, är det i dagsläget den autonoma miljön som utgör det största hotet.”

Att Revolutionära Fronten tillhör ”den autonoma miljön” framgår här (läs noterna).

Inte undra på att man kan bli bekymrad! Samtliga riksdagspartier utom ett demonstrerar tillsammans med organisationer – Antifascistisk Aktion var också med! – som enligt Säpo utgör ”det allvarligaste hotet mot demokratin”. Tusentals medborgare gör det också. Detta i en förvisso rättfärdig protest mot en nazistisk och rasistisk organisation.

Men när samma riksdagspartier som sagt inte har problem att stödja nazistiska och rasistiska antisemitiska organisationer i ”Palestina”, då är det någonting som inte stämmer.

Varför anser riksdagspartierna, utom ett, att nazismen, rasismen och antisemitismen i ”Palestina” ska stödjas, men att detta ska bekämpas i Sverige? Varför är nazismen i Sverige värre än den i ”Palestina”? Enligt Säpo är det ju inte ”vit makt-miljön” utan den ”autonoma miljön” som är det större hotet mot demokratin.

Kort sagt: Varför stödjer alla riksdagspartier, utom ett, det större hotet mot demokratin i Sverige? Man silar mygg och sväljer kameler, tycks det. Visserligen går det att hävda att man är emot nazismen, och att det är det viktiga när man demonstrerar; inte om man därigenom går sida vid sida med demokratins farligaste dödgrävare. Men jag håller inte med. Särskilt inte om man dessutom går sida vid sida med rasisterna och antisemiterna i ”Palestina”.

– Och det där enda partiet då, som inte ställer upp sida vid sida med demokratins farligaste dödgrävare i Kärrtorp, och som dessutom vill att Sveriges stöd till den antisemitiska, rasistiska och nazistiska ”Palestinska Myndigheten” ska upphöra, vilket är det?

Jo Sverigedemokraterna. Man kan säga mycket om detta parti, men just i detta avseende är det värt erkänsla för att rakryggat hålla gränsdragningen klar: Nazismen i ”Palestina” ska inte stödjas lika lite som demokratins farligaste dödgrävare i Kärrtorp.

Övriga riksdagspartiers hållning framstår enbart som dubbelmoral.

I Expressen sammanfattar Britta Svensson så här: ”På ena sidan dessa vidriga nazister. Och på den andra detta hat.”

Så här skriver hon:

På idrottsplatsen tog de ansvariga för Linje 17, det lokala nätverket som ordnat både demonstrationen förra söndagen, och denna, till orda.

Den som talade för Linje 17, Petri Myllykoski, presenterades som ”busschaufför, boende i området och funktionär från förra söndagen”. Det man glömde säga från scenen var att han är en framträdande medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.

Han började med att angripa ”polis och media” för att vi har påstått att det ”var två grupper som slogs” i Kärrtorp förra söndagen. Sen sa han att de 25 nazister som greps och sen släpptes borde sitta inne. Och att de tre som häktades för våldsamt upplopp ”borde anklagas för mordförsök”.

Han glömde berätta att en 34-årig ledare från Revolutionära fronten misstänks för dråpförsök vid samma demonstration.

Detta tillsammans med aggressiva utfall från scenen, sånger om ”Jimmie Åkesson – skicka grisen till slakt” och långa tal om helt andra politiska frågor fick mig till slut att förstå att jag inte alls, som jag trott, var på en antinazistisk demonstration, utan på ett vänstermöte med extrema inslag. 15 000 av demonstrationsdeltagarna droppade av, kvar var 1000 frälsta med knytnävarna i luften.

Jag tror det var den största politiska och medmänskliga miss jag någonsin sett någon göra. Jag åkte linje 17 tillbaka hem, nedslagen

”Ett vänstermöte med extrema inslag”. Något som inga riksdagspartier utom ett har sett några som helst problem att medverka i.

Det säger en del om Sveriges riksdag, eller hur …

The Clarion project rapporterar att ett ”Islamist Super-Bloc Begins Forming in the Middle East” med deltagande av Turkiet, Iran, Muslimska Brödraskapet och Hisbollah. Vilket gäng!

Svenska kyrkan ljuger om Jesus Anna-Karin Hammar som tycks ha någon befattning i Uppsala stift påstår att ”Jesus var en palestinsk jude, en jude i Palestina”. Som alla någorlunda initierade vet föddes, levde och dog Jesus i Judéen som var en romersk provins. Det var den romerske kejsaren Hadrianus som först långt senare gav området namnet ”Palestina”, ”i syfte att utplåna allt judiskt”, som det heter i länken. Enligt The Times of Israel påstod ”Palestinas” ”President” Mahmoud Abbas precis detsamma. – Har Hammar lyssnat för mycket på Abbas?

Företrädare för Arabförbundet säger att det inte kan bli någon fred förrän Israel utplånas Läs här. Antisemitism kallas sådant. Men eftersom Arabförbundets stadga om mänskliga rättigheter(!) uttalar att sionismen ska elimineras, så var inget annat att vänta.

Stefan Sturesson tycker att Svenska kyrkan sviker Israel Det gäller bojkotten mot Israel. Det har han alldeles rätt i! Läs här.