Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Ship to Gaza – ett fullständigt moraliskt, humanitärt och intellektuellt skeppsbrott

Det har jag sagt många gånger. Nu när den sista (o)lustjakten uppbringats av israeliska flottan – utan att nå Gaza så klart! – är detta helt uppenbart. Utom möjligen för vissa:

Åsna to Gaza

Som IDF skriver på sin hemsida:

The Israel Navy is steadfast in its commitment to lawfully enforce the maritime security blockade on the Gaza Strip. According to international law, it is lawful for Israel to impose a maritime security blockade on the Gaza Strip because it is currently in a state of armed conflict with the Hamas terrorist organization, the ruling entity of the Gaza Strip (see the law of blockade for more information). The Hamas terrorist organization is designated as a terrorist entity by the US, UK, EU and state of Israel.

Israel befinner sig, står det, i ett tillstånd av väpnad konflikt med Hamas som styr Gaza. Så är det. Det råder krig. Israel har därmed all rätt att upprätthålla en sjöblockad mot Gaza.

Den som inte inser det, är en åsna.

– Jag noterar att en av passagerarna, måhända dock inte den som avbildas ovan, sagt att båten bara har med sig ”ett symboliskt budskap om fred, hopp och kärlek”.

Hoppsan! Ja, det är ett budskap som verkligen har svårt att få fotfäste i Gaza, en plats som styrs av den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, vars enda hopp är att genom krig – inte fred – utplåna Israel, och där 73 % av de tillfrågade i en nyligen gjord opinionsundersökning menar att judarna ska dödas. Inte så mycket kärlek i Gaza heller, alltså. Såväl fred med Israel, hopp om fred med Israel och kärlek i förhållande till judarna, tycks vara bristvaror i Gaza. Så kanske borde åsnebåten ha släppts in ändå?

Fast tyvärr misstänker jag på goda grunder att åsnebåtens passagerare egentligen vill ha en fred utan Israel, egentligen hoppas på Israels utplåning och alltså egentligen inte alls är förmedlare av något kärleksbudskap. Tvärtom, skulle jag säga. – Motsatsen till kärlek är hat …

Länkar: SvD, JPost, Sveriges Radio, Reuters, Paul Widén.

3 comments to Ship to Gaza – ett fullständigt moraliskt, humanitärt och intellektuellt skeppsbrott

 • Hans

  16 perosner på Ship to Gasa – båten på väg att rädda palistinska terrorister. Skicka dubbelt så många med nästa båt så kan ni ”rädda” befolkningen i hela Arabvärlden som nu vill ha demokrati… Skicka gärna med några extra gitarrspelare också. Den svenska tokvänstern protesterade aldrig då deras idoler Stalin, Pol Pot, Ceauscescu m.fl. mördade sina egna medboregare. Lars Ohly´s idol Josef Stalin tog livet av 32 miljoner människor under hurrarop från Sveriges kommunister. Den siste idioten…?

 • Iannas

  Visst får det vara nog med idioti. Palestinska folket lider men det blir inte bättre att några åsnor stöder deras hat mot israeler. Detta ska inte och kan aldrig accepteras, så enkelt är det. Att palestinierna är grundlurade av islamister är något de själva måste komma på och åtgärda.

 • JohannaV

  Nej, motsatsen till kärlek är inte hat utan likgiltighet.

  Problemet är inte i första hand islamister och extremvänstern utan att tredje statsmakten och ”intelligentian” så totalt kapitulerat inför krav om objektivitet och saklighet för att i stället bli megafoner för de förstnämnda. Och vi låter det ske. Vi fortsätter betala till statstelevisionen och köper tidningarna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.