Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Ship to Gaza – Den flygande holländaren?

Nyheter inflyter att svenska Ship to Gaza är på väg att på nytt försöka bryta den av FN som legal förklarade israeliska sjöblockaden gentemot Gaza, det Gaza som är ett i förhållande till Israel fientligt territorium – och som för bara någon vecka sedan avsände över etthundrafemtio missiler mot Israel (Länk).

Här är en statistikuppgift:

Raketer juni 2012

Ett vackert – och nog ganska dyrt – segel/motorfartyg har införskaffats, som seglar under namnet Estelle.

Som du ser här avser Ship to Gaza att

utrusta, bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd från Norden till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet. I Gaza kommer mottagandet att administreras av partipolitiskt oberoende organisationer.

När det gäller just det humanitära biståndet har de hittills alltid misslyckats. Flera fartyg har avseglat. Inget har kommit fram. Israel har berett dem tillfälle att segla till Ashdod, och när de vägrat, men ändå tvingats dit av israeliska flottan, har regimen i Gaza i sin tur vägrat ta emot fartygens så kallade humanitära bistånd.

Estelle (på bilden t.v.) verkar för sin del inte kunna bära någon avsevärd last, utöver sin antisionistiska belastning alltså.

Detta tyder på att det inte är humanitärt bistånd som Ship to Gaza syftar till; syftet är att i antisionistisk anda konfrontera Israel.

Det förblir alltså ännu oklart vilken verklig humanitär last som Estelle bär med sig – utöver de vanliga men definitivt anti-humanitära och antisionistiska marodörerna Mattias Gardell och Dror Feiler.

Ship to Gazas hemsida lämnar inget svar.

Estelle har nu kursen inriktad på Almedalsveckan i Visby, antagligen för att där genomföra ytterligare ett antisionistiskt och därmed antisemitiskt spektakel.

Bör hon tillåtas anlöpa Visby? Nja. Bör hon tillåtas anlöpa Gaza? Nej – åtminstone om man lyssnar på vad FN säger.

Men som jag ser det finns två alternativ: 1) Ta emot henne och hennes besättning i Gaza och låt henne och hennes besättning stanna där för all framtid, eller i vart fall så länge som hennes besättning och regimen i Gaza – Hamas – står fast vid sitt antisionistiska och antisemitiska syfte att i samverkan med PA, Fatah, PLO, PFLP, Hisbollah, Muslimska Brödraskapet, Arabförundet och Iran – antagligen har jag glömt någon – utplåna Israel. Det är det de vill nämligen.

Det andra alternativet är 2) att Estelle för all framtid får besegla de sju haven, eller i vart fall så länge som hennes besättning är besatta av att nå Gaza.

Jag läser nämligen på Wikipedia om Ship to Gazas motsvarighet, den flygande holländaren vars kapten på motsvarande sätt var besatt:

Den flygande holländaren är ett legendariskt spökskepp. Kaptenen Vanderdecken (i den holländska versionen) skall flera gånger ha misslyckats med att runda Godahoppsudden och till sist svurit att han skulle lyckas oavsett om Gud eller djävulen stod emot honom. Gud tolererar inte sådan hädelse utan dömer omedelbart kaptenen och hans skepp att intill domens dag segla på världshaven.

Vem som står emot Ship to Gaza av dessa två potentater är enligt min mening klart. De har dessutom FN emot sig vilket i världsligt avseende ju är ganska politiskt korrekt. Och när det gäller kallt stål lär Israels flotta inte heller ge Estelle många alternativ.

Alternativen är följande: Låt Estelle och hennes besättning segla till Gaza och stanna där till dess fred mellan Israel och hennes ovan angivna fiender uppnåtts, eller låt henne och hennes besättning ”intill domens dag segla på världshaven”.

Att som förut skett låta henne lossa någon antagligen icke existerande fiktiv humanitär last i Ashdod som Hamas ändå inte vill ha, är inget realistiskt alternativ.

För egen del känns alternativ två just nu som mest relevant: Ta inte emot Estelle någonstans!

Flygande holländaren

Länkar: MXp, Västerbottens-Kuriren, ”Palestinas ambassadör” i SvD: Ship to Gaza är en ”nobel gest”!, Pierre Schori tramsar i DN, Lisa Abramowicz talar klarspråk i Dagen.

8 kommentarer tillShip to Gaza – Den flygande holländaren?

 • Den dagliga leveransen till Gaza är storleksordningen 200 fulla lastbilar från Israel. Hur många Estelle behövs per dag?

  Egypten tog just en vapenleverans från Libyen till Gaza, kanske Israel som vänskapsgest kan låta Egyptierna ta emot Estelle? Om inte så får egyptierna ett tjusigt skepp, efter ett år kan de sätta gubbarna på bussen norrut via Taba.

 • Här är en länk: 32401 ton av förnödenheter från Israel till Gaza bara under en vecka. Det enda Estelle kan leverera är hat och konfrontation.

 • Milde Moses! CHAIM-NOT.2012.06.02:MÅNDAG:EVT¤

  ”Ship to Gaza”

  Det här är bara så dumt. Inte för att israelerna heller bryr sig självft en endaste sekund med detta nonsens-tramset ifråga, men det får väl ändå finnas gränser för pseudohändelser!? Ett sådant i kvalificerat i dårtrams ( : ! : ) till infantilt och primitivistiskt uti förkrymt och alltså i småbarnstrotsigt i uppenbart psyko-mentalt i efterblivet irrande till grumlat existenssökande i narcissism, vilket de i så uppenbart i förvirrade lösa existenserna, sådana som, Dror Feiler, Mattias Gardell, och andra likartade dito, i sinnesslöa nihilhister, upprepnings-tvångsbeteendemässigt i de-facto uti gör dess själva i skyldiga till, är något som vuxna människor i mogna för dess ålder ifråga helt enkelt inte har vare sig tid för och i än mindre grad någon som helst sympati för. Tvärtom. På sin höjd kan sådana här borderline-brottslingar – i gränslandet mellan ren och skär psykomental galenskap ( vansinne ) till narcissistiskt barndomstrotsande föräldrafigurer dvs auktoritetssymboler ( israel, lag, samvete, etik, etc )- sägas vara så som parasiter uppå modersbröstet; de skall vara ha och ha och ha, ja, deras omättlighet känner inga gränser. … Så vad göra med dessa -sådana Omogna ”vuxna” människor? Kanske … trots allt det är bäst att bara låta dem ”hållas” dvs. inte accepteras uti sitt/dess infantiliserande trots mot auktoriteterna utan i blott och bart – obs!- ignoreras//att vi var och en genuint vuxna de-facto gör oss självft i ”ovetande” om deras existens! Ja. Liksom den visa Föräldern inte visar det minsta intresse för ett Trotigt Barns Demonstrativa Trots!
  Alltså. Låt ”ungen” ligga där på golvet och ”skrika ut” sitt dumma och i stygga – ondskefulla – trots! För ren och skär ondska//frånvaro av gott är det. Punkt.

  Det finns faktiskt verkliga/känsliga, och alltså de-faktiska, HÄNDELSER, att bevaka, vara nära uti och iaktaga, allt med den pregnans till intellektuell klarhet och emotionell nykterhet det – i då, i ett nu, – i kräver!

  Alltså i händelser och skeenden som vittnar om … lagar och regler, … ramverk och gränser, villka i upprättas till skydd och värn för – först och främst – de allra i svagaste, mest uti utsatta – villka dessa än nu är och vad detta detsamma så än i består i och av – . Ja. Och i vidare. Förefintligheter av reala mått och grader villka vittnar om förmåga ( : ! : ) till att visa prov på kärlek, vänskap, mod, tapperhet, faktisk ära, uppoffran för nästan – såväl en mors för sitt barn som ett folks för dess torah-påbjudna plikt att i upplysa folken om livets väg till ljuset – . Ja. Allt detta och i så oändligt mycket i mer finnes det att i vittna om och tala om som uti allt inbjuder till andlig eftertanke och själslig fördjupning.

  Men vad talas det om?

  ”Ship to Gaza” ! … SUCK!-

  Ja. inte för att Lennart E.´s blogg Sapere Aude! saknar omfattning och bredd och djup tillika höjd. Nej. ( Igen )
  Tvärtom. Här förmedlas ju nyheter som de så i bör och det på ett förnämligt vidsynt sätt och vis.

  Och det skulle behövas fler nyhetsfora å´ denna kaliber.

  … MEN UTE I DE ÖVRIGA I SVENSKA I S.KA. NYHETSMEDIERNA – SVT/SR,DAGSPRESS, ETC, – JA, DÄR FALLER DE ALLRA FLESTA ( : OM NI INTE RIKTIGT ALLA OCH EN FÖR DET FINNS JU UNDANTAG – TYP TIDSKRIFTERNA … JUDISK KRÖNIKA, DIVAN, SHALOM ÖVER ISRAEL,OSV., … OCH GIVET DÅ IT-MEDIAT / REPRIS / L.K.´s … SAPERE AUDE! … VILLKA TAPPERT HÅLLER STÅND MOT DUMHETEN-FÖRDUMMNINGEN I SAMHÄLLET OCH INTE ALLTFÖR LÄTT I LÅTER DESS-SJÄLVFT I MANIPULERAS AV … `DÅRARNAS SYNFONI´ … : ) TILL FÖGA FÖR SÅDANA HÄR I INFANTILT I AUKTORITETS-TROTSANDE STOLLAR ( : ! : ) – SÅDANA SOM FEILER-OCH GARDELL-MAFFIAN – OCH DETTA BARA FÖR ATT DE BEKRAFTAR SÅ MÅNGA ANDRA INFANTILA TROTSARE I DETTA ANDLIGT-ETISKT UTI FÖRKRYMPTA LILLA MYGG-LANDET SVERIGE. JA. ÄR DET INTE SORGLIGT SÅ SÄG!
  OCH OM TRAGIK KAN STAVAS SÅ SOM EN ERSÄTTNING FÖR ATT INTE SJÄLVFT SÅ SOM MÄNNISKA HA NÅGOT I SANNT OCH SKÖNT UTI GENUINT I AUTENTISKT I EGET PSYKISKT I INRE LIV, JA DÅ ÄR ”HERRARNA” ( : BEGREPPET UTI DESS PSYKISKA FREUDIANSKA DE-FATISKA NEGATION = PERVERTERAT//ÖDELAGT I ANDLIGT SJÄLSLIV : ) DROR FEILER OCH MATTIAS GARDELL – I SANNING – TRAGISKA – I DESTRUKTIVA GESTALTER – .

  MH/CHAIM

 • […] drar nu årets ”Ship to Gaza” igång på allvar. Denna vecka lägger det tyskbyggda fartyget Estelle till i Visbyshamn och organisatörerna bakom Ship to Gaza har planerat ett flertal aktiviteter […]

 • Bo Rönn

  Tack Sapere Aude för att varna sjöfolk om spökskeppet Estelle. Förödelse följer de sjömän som siktar ett sådant skepp. Bön till Israels Gud löser fördömelsen.

 • […] tysk domstol gjort det olagligt att föra in nyfödda pojkar i den judiska gemenskapen. Allt medan missilerna från Gaza fortsätter att skickas in mot civila israeliska mål. Dela det här:GillaGillaBe the first to like […]

 • […] Aude! om I dag är påven i BetlehemKanariefågeln i gruvschaktet « Kultur & Religion om Ship to Gaza – Den flygande holländaren?Bo Rönn om Ship to Gaza – Den flygande holländaren?Viljans triumf – Ship to Gaza « […]

 • […] to Gaza och den “politiskt skapade nödsituationen” « Sapere Aude! om Ship to Gaza – Den flygande holländaren?Ship to Gaza och den “politiskt skapade nödsituationen” « Sapere Aude! om Nya […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.