Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

UD om Boströms artikel: ”Den här typen av artiklar” ska inte recenseras

Nu har Ekot talat med UD:s Anders Jörle igen, detta i anledning av Donald Boströms artikel i Aftonbladet och ambassadörens ”recension”.

Jörle säger: ”från utrikesdepartementets sida har vi klart och tydligt sagt att vi anser inte att man recenserar den här typen av artiklar.”

Frågan uppstår då vilken typ av artiklar det är som man faktiskt recenserar? Att det finns sådana är tydligen klart.

Det är väl inte så att israelkritiska artiklar ska passera opåtalat, och att israelvänliga artiklar ska kritiseras? Regeringen drar sig ju inte för att kritisera själva Israel, detta trots att Jörle säger att regeringen inte ”recenserar” förhållanden i andra länder? Läs här.

Hur är det nu: Ska regeringen eller ska regeringen inte recensera förhållanden i andra länder? I vart fall går det ju bra att recensera och kritisera Israel, läs länken ovan. Men att berömma Israel, kan det bli aktuellt tro?

Vilken typ av artiklar är det som regeringen de facto recenserar? Att man inte avser komma med negativ kritik av israelkritiska artiklar, det är ju alldeles klarlagt. Regeringen kanske avser kritisera israelpositiva artiklar?

Ja, ingen vet, förvirringen blir alltmer total och Carl Bildt tiger. Kanske dags för statsministern att ta bladet från munnen i stället? För, som Barometern skriver – om än med andra utgångspunkter: ”Nu är utrikesdepartementet i ett läge där varje nytt steg blir fel, i något avseende”.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.