Det är ordföranden för Al-Aqsa Spannmål som misstänks för att ha lämnat ekonomiska bidrag, direkt eller indirekt till Hamas terrorverksamhet och nu ställs inför rätta i Malmö. Läs Svenska Dagbladet här. (Även i DN.)

Då låter SvD den före detta professorn Jan Hjärpe, tillika medlem i nonsens-gänget, uttala sig. Han tror ”att Hamas terrorstämpel kan vara på väg bort” eftersom ”världssamfundet har intresse av att försöka få igång en fungerande fredsprocess”. Då blir Malmö-rättegången ointressant.

Problemet, som Hjärpe som vanligt inte uppmärksammar är, att Hamas inte vill ha någon fungerande fredsprocess. De vill ha ett fungerande angreppskrig med resultatet att Israel utplånas. Visserligen kan politiska överväganden ibland ta överhanden över rent juridiska, men Hamas har rimligen terrorstämplats just därför att de utför förbjudna terrorhandlingar. Det finns inga indikationer på att de tänker sluta med det. Att upphäva terrorstämpeln lär därför bara stärka dem i deras strävan att med våld utplåna Israel. Jag tror ”världssamfundet” till skillnad från Hjärpe är så pass klokt att man inser det.

Fast, det är klart, om inte heller Hjärpe tycker att Israel borde existera, så är ju uttalanden av denna typ att betrakta som en förstulen hjälp på vägen åt Hamas. Hur mycket pengar har Jan Hjärpe förresten givit till Al-Aqsa Spannmål? Han tycker ju ändå att Hamas är sossar – läs här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,