Jo, jag stod ju idag därnere vid Gamla Ullevi för att efter bästa förmåga försöka förhindra nazistiska angrepp mot synagogan. Dessbättre kom nazisterna aldrig så långt, så min förmåga sattes aldrig på prov – denna gången.

Innan jag anlände till närheten av Gamla Ullevi spatserade jag över Heden. Här är vad jag såg:

Kommunistiska partiet

Som du också ser var det hundratals människor som av allt att döma inte hade några som helst problem med att ställa sig under detta partis fana – med hammaren och skäran …

Detta är nog lite jobbigt tycker jag, nämligen eftersom kommunisterna under hammaren och skäran har mördat miljontals fler människor än vad nazisterna gjorde. Vilket framgår här:

Kommunistiska partiet
Källa

Nazisternas brott är så klart mycket vidrigare än kommunisternas. För enligt nazisterna skulle/ska varenda jude dö – utan pardon. En gång jude, alltid jude.

Kommunismen menar för sin del att det går an att slippa mördas, blott man blir kommunist. Det finns där alltså en liten möjlighet att anamma kommunismen för att slippa dö. Men enligt nazismen finns ingen återvändo för är man jude ska man dö.

Nåja, det historiska resultatet av allt detta återges i bilden ovan. Det är nog bara därför att judarna är färre än antikommunisterna som de har dödas i färre antal än antikommunisterna.

Jag återkommer då slutligen till frågan varför hammaren och skäran får exponeras över Heden i Göteborg idag. Samtidigt som exponeringen av hakkorset är förbjuden. Hammaren och skäran är ju, har det visat sig, symbolen för det värsta folkmord som mänskligheten någonsin – nåja, i vart fall under 1900-talet – skådat!

Ja det var frågan …

Uppdatering 2017-10-02: Överlevaren Michael Ben-Menachem uttalar sig i Göteborgs-Posten som följer:

– Jag har ju upplevt två terrorvälden. De talar så mycket om nazisterna, på tv och i tidningarna. Den andra terrorn [dvs. Stalins terror] talar man ganska lite om i Sverige, men jag tycker att det bara är gradskillnad mellan dem, säger han. —

Han säger att båda bygger på samma typer av lögner och förenklingar.

Han har rätt!