Kategorier

Arkiv

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Warning: Undefined array key "widget_center_top" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 11

Ship to Gaza – Den flygande holländaren?

Nyheter inflyter att svenska Ship to Gaza är på väg att på nytt försöka bryta den av FN som legal förklarade israeliska sjöblockaden gentemot Gaza, det Gaza som är ett i förhållande till Israel fientligt territorium – och som för bara någon vecka sedan avsände över etthundrafemtio missiler mot Israel (Länk).

Här är en statistikuppgift:

Raketer juni 2012

Ett vackert – och nog ganska dyrt – segel/motorfartyg har införskaffats, som seglar under namnet Estelle.

Som du ser här avser Ship to Gaza att

utrusta, bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd från Norden till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet. I Gaza kommer mottagandet att administreras av partipolitiskt oberoende organisationer.

När det gäller just det humanitära biståndet har de hittills alltid misslyckats. Flera fartyg har avseglat. Inget har kommit fram. Israel har berett dem tillfälle att segla till Ashdod, och när de vägrat, men ändå tvingats dit av israeliska flottan, har regimen i Gaza i sin tur vägrat ta emot fartygens så kallade humanitära bistånd.

Estelle (på bilden t.v.) verkar för sin del inte kunna bära någon avsevärd last, utöver sin antisionistiska belastning alltså.

Detta tyder på att det inte är humanitärt bistånd som Ship to Gaza syftar till; syftet är att i antisionistisk anda konfrontera Israel.

Det förblir alltså ännu oklart vilken verklig humanitär last som Estelle bär med sig – utöver de vanliga men definitivt anti-humanitära och antisionistiska marodörerna Mattias Gardell och Dror Feiler.

Ship to Gazas hemsida lämnar inget svar.

Estelle har nu kursen inriktad på Almedalsveckan i Visby, antagligen för att där genomföra ytterligare ett antisionistiskt och därmed antisemitiskt spektakel.

Bör hon tillåtas anlöpa Visby? Nja. Bör hon tillåtas anlöpa Gaza? Nej – åtminstone om man lyssnar på vad FN säger.

Men som jag ser det finns två alternativ: 1) Ta emot henne och hennes besättning i Gaza och låt henne och hennes besättning stanna där för all framtid, eller i vart fall så länge som hennes besättning och regimen i Gaza – Hamas – står fast vid sitt antisionistiska och antisemitiska syfte att i samverkan med PA, Fatah, PLO, PFLP, Hisbollah, Muslimska Brödraskapet, Arabförundet och Iran – antagligen har jag glömt någon – utplåna Israel. Det är det de vill nämligen.

Det andra alternativet är 2) att Estelle för all framtid får besegla de sju haven, eller i vart fall så länge som hennes besättning är besatta av att nå Gaza.

Jag läser nämligen på Wikipedia om Ship to Gazas motsvarighet, den flygande holländaren vars kapten på motsvarande sätt var besatt:

Den flygande holländaren är ett legendariskt spökskepp. Kaptenen Vanderdecken (i den holländska versionen) skall flera gånger ha misslyckats med att runda Godahoppsudden och till sist svurit att han skulle lyckas oavsett om Gud eller djävulen stod emot honom. Gud tolererar inte sådan hädelse utan dömer omedelbart kaptenen och hans skepp att intill domens dag segla på världshaven.

Vem som står emot Ship to Gaza av dessa två potentater är enligt min mening klart. De har dessutom FN emot sig vilket i världsligt avseende ju är ganska politiskt korrekt. Och när det gäller kallt stål lär Israels flotta inte heller ge Estelle många alternativ.

Alternativen är följande: Låt Estelle och hennes besättning segla till Gaza och stanna där till dess fred mellan Israel och hennes ovan angivna fiender uppnåtts, eller låt henne och hennes besättning ”intill domens dag segla på världshaven”.

Att som förut skett låta henne lossa någon antagligen icke existerande fiktiv humanitär last i Ashdod som Hamas ändå inte vill ha, är inget realistiskt alternativ.

För egen del känns alternativ två just nu som mest relevant: Ta inte emot Estelle någonstans!

Flygande holländaren

Länkar: MXp, Västerbottens-Kuriren, ”Palestinas ambassadör” i SvD: Ship to Gaza är en ”nobel gest”!, Pierre Schori tramsar i DN, Lisa Abramowicz talar klarspråk i Dagen.

178 kommentarer tillShip to Gaza – Den flygande holländaren?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Warning: Undefined array key "widget_center_bottom" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 51