Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Det tjockar fett i Gaza

Jag fick av en händelse syn på följande statistik rörande förekomsten av ”obesity” eller ”fetma” i olika länder och i en entitet, nämligen entiteten Gaza och Västbanken:

Detta är ju intressanta siffror, inte minst mot bakgrund av Ship to Gazas antisionistiska kampanjande under påståendet att Gaza lider nöd på grund av den israeliska sjöblockaden.

Eftersom Gaza och Västbanken inte är långt från toppnoteringar i tabellen, måste man nog konstatera att den så kallade nöden där tydligen i vart fall inte lett till brist på mat att äta sig fet på i alla fall. Nöden måste alltså avse något annat, något som det blir allt svårare att identifiera för var dag som går.

Bilden återger visserligen äldre data, från år 2003 senast. Men enligt en nyare undersökning från i år 2012 som du hittar här, är fetman i denna stackars entitet alltjämt betydande.

I år anges andelen överviktiga kvinnor som har ”obesity”, dvs. fetma, i Gaza och på Västbanken vara 31,5 % att jämföra med 42,5 % i tabellen ovan. Grattis, andelen har minskat! – Fast nu kommer ju då malisen att påstå att detta beror på Israels blockad.

Motsvarande siffror för män är 17,5 % nu respektive 23,9 % förut. Orsaken är naturligtvis den samma som för kvinnor: Israels fel så klart!

I årets rapport omtalas även andelen överviktiga (att då skilja från feta som är verkligt tjocka om du förstår). För kvinnor är andelen överviktiga 35,5 % och för män 40,3 %.

Slutsatsen blir då denna. I Gaza och på Västbanken är andelen kvinnor som är feta eller överviktiga 31,5 + 35,5 = 67 % av den kvinnliga befolkningen!

För män blir det att räkna ihop 17,5 + 40,3 vilket vi summerar till 57,8 % av den manliga befolkningen!

Medeltalet för samtliga män och kvinnor i Gaza och på Västbanken blir då 67+57,8/2 dvs. 62,4 % feta eller överviktiga.

Israels fel så klart att så många är feta och överviktiga på Västbanken och i Gaza!

Fast det är nog inte Israel som öppnat butiker med ett utbud som detta i Gaza. Här riskerar ju vem som helst att trilla dit:

Och är man palestinsk arab verkar risken för det vara extra överhängande. Då kan det sluta så här:

Men om Gazaborna däremot hade varit magra som de judiska koncentrationslägerfångarna på bilden nedan hade det ju också varit Israels fel. Det kan de nog vara glada att de inte är – så magra alltså:

Fast å andra sidan säger många att Gaza är ”världens största utomhusfängelse”, såsom Ship to Gaza-knäppisen Mikael Löfgren. Nåja, i Gaza kan man få äta sig fet i alla fall. Så behandlar alltså Israel sina fiender – till vilka många av araberna i Gaza ju måste räknas.

Ändå är det nog många bland till exempel Ship to Gaza-anhängarna som skulle instämma i budskapet på bilden till vänster: ”Stop starving the palestinians”. Jovisst ja! Israel svälter ut palestinierna till fetma alltså. Logik eller!

Undrar hur Israels fiender i Gaza skulle behandla judarna i motsvarande situation. De skulle nog inte få det så fett. De skulle nog behandlas som koncentrationslägerfångarna på bilden eller värre! För de på bilden lever ännu, men enligt den islamonazistiska terrororganisationen Hamas’ stadga är det OK att döda judar. Alla judar …

Här är några av ”Israels fiender” förresten. Så behandlas barnen i entiteten Gaza. I uniformer och med vapen för att erövra Klippdomen i Israels huvudstad och Gud vet vad de indoktrinerats till att vilja göra med judarna. Stackars barn!:

Det är Hamas som styr i Gaza nuförtiden. Det är dit Ship to Gaza-spökskeppet Estelle är på väg. För närvarande ligger hon tyvärr i min hemmahamn Göteborg.

Alltmedan tjockan tätnar. En tjocka som Estelle gärna kunde försvinna in i för evigt.

Här är igen några hemska bilder från nöden i det Gaza som ”tjockar fett”.

Länk: GP,

4 comments to Det tjockar fett i Gaza

  • Eugenia

    Det sägs, i och för sig, och detta gäller väl Palestina i lika hög grad som andra länder, att fetma idag är ett tecken på fattigdom och dålig kost. Finns väl en hel del statistik på det också… Inte för att jag vill kritisera ditt inlägg eller användandet av koncentrationsläger- bilder i syfte att nå en satirisk poäng… Bara säger att det inte är helt korrekt, även om syftet är gott och skeppet som står i din hemmahamn är en hymf både mot Palestina och Israel och dessutom mot alla någorlunda tänkande människor…

  • Enligt denna karta tycks Saudi-Arabien nå toppnivåer vad beträffar kvinnlig fetma. Saudi är knappast något fattigt land.

  • […] nicka på huvudet och hänvisa till sina teorier. Blogg: MXp, TruthandFiction, Canute Ocean, Sapere Aude http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1015253-manga-valkomnade-ship-to-gaza […]

  • Jag har också tagit fram den statistiken ibland, vad den nu säger. Jag satt på Istanbul flygplats och väntade i höstas, och såg alla dessa feta fruntimmer med magra karlar bredvid. Förmodar att det finns olika förklaringar – låg utbildning hos kvinnor så de står bara i köket och föder karln och barn, ett sjukligt fenomen i både Gaza är all inavel, alla kusinäktenskap, barn blir också mycket sjukligare när kvinnor sprutar ut barn.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.