Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Kadaffi har kolat men islamismen lever tyvärr

Här ligger av allt att döma Libyens förre diktator död:

Visst är det bra att diktatorer försvinner. Låt oss nu hoppas, att ”den arabiska våren” i Libyen inte ska leda till en islamistisk, och därmed anti-demokratisk, anti-liberal och anti-israelisk seger i den demokrati som somliga förväntar sig ska uppstå i Libyen. För en sådan islamistisk seger skulle medföra denna samma demokratis snara undergång. Islamismen syftar nämligen till att införa den islamiska lagen, sharia, vilken enligt Europadomstolen för mänskliga rättigheter är ”oförenlig med demokratins grundläggande principer”.

Så det så.

Fast New York Times – och många andra, se länkarna nedan – rapporterar om att islamisterna faktiskt vädrar morgonluft just i Libyen.

Den arabiska våren i Libyen kan alltså mycket väl visa sig vara en demokratins och frihetens höst – eller tom. vinter …

Men eftersom araberna precis som alla andra folk är värda mycket mer än en islamistisk istid får vi hoppas att de inser att islamismen inte leder till någon vår, inte till någon islossning.

Så det så!

Länkar: DN, SvD, Dagen, Reuters, The Telegraph, Politiskt Inkorrekt, Jihad i Malmö, Utrikespolitiska Institutet, Varjager, Sveriges Radio, MXp.

2 kommentarer tillKadaffi har kolat men islamismen lever tyvärr

 • Antiliberal

  När kommer de brott som begåtts mot bland annat den svarta minoriteten i Libyen utredas? Kommer Sarkozy och Obama utredas för brott mot folkrätten i samband med Libyenkriget?

  Det är inte fråga om något annat än en statskupp mot en legitim regering. Man har beväpnat en liten minoritet, försett dem med flygplan och utländsk expertis och låtit dem störta Khadaffi. Brotten mot folkrätten är oräkneliga. Man har mördat en statschef, svarta, och statschefens misstänkta supporters.

  Det förekommer demonstrationer för Khadaffi här och var. Städer i västra Libyen har befriats från kuppmakarna, gröna demonstrationer har slagits ned med våld i Tripoli.

  Heja de gröna! Heja det Libyska motståndet!
  Länge leve ett fritt Libyen!

  Åtala Reinfeldt, Obama, Sarkozy, Cameron för brott mot mänskligheten och folkrätten!

 • micke

  Araberna har ett klansystem som är beroende av överensstämmelse, de har inte individualitet man ser i västerländska länder där sociala förmåner distribueras av staten snarare än moskén. Du kan rösta ut en regering, men du kan inte rösta ut ditt klans folk. Det är därför många araber lever i västvärlden, Om araber känner sig hotade av demokrati, är det för att deras egna system saknas!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.