Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Inga islamister i Oslo

Eller jo, det finns nog. Men den ansvarige för terrorbombningen där och massmordet på Utøya är med största säkerhet inte någon av dem utan den infödde nordmannen Anders Behring Breivik, som i medierna kallas ”högerextremist”. Icke förty var islamister inte sena att ”ta på sig skulden” för terrorattackerna. Så islamisterna i allmänhet hade nog gärna sett att attackerna hade utförts av någon av dem, så som de flesta terrorattacker världen över just nu utförs av just islamistiska extremister. Tänk bara på de nästan dagliga terrorattackerna, i form av raketbeskjutning från det av den islamonazistiska terrororganisationen Hamas styrda Gaza, in i Israel.

Men Breivik var som sagt inte alls någon av dem. Tvärtom har han riktat skarp kritik mot islam, något som – jag hoppas sanningsenligt – framgår i den norska bloggen Document.no. Där förklarar han sig vara ”Pro-Israel”. Lägg därtill att han på Facebook (pdf) förekommer iförd något slags frimurar-utstyrsel.

Han är både sionist och frimurare alltså. Det är ju de som styr världen enligt antisemiterna till vilka många islamister måste räknas (t. ex. hela Hamas, som under hänvisning till den antisemitiska förfalskningen Sions Vises Protokoll även lägger till Lions Club och Rotary (Artikel 22 och 32 i Hamas’ stadga) bland världens herrar.)

Nå, vare sig Israels eller frimurarnas sak – vad det nu är för sak som frimurarna har – gynnas av Breiviks agerande, vilket ju är precis ett sådant agerande som islamisterna ägnar sig åt och som hyllas av dem, och som är något som Breivik annars kritiserar.

Jag noterar vidare, att han på Document.no kallat den socialdemokratiska ungdomsorganisation, vars medlemmar han massmördat, för ”voldelige (dvs. våldsamma) ’Stoltenberg jugend’ som systematisk terroriserer politiske konservative”. De skulle också vara terrorister, alltså, enligt Breivik …

Efter gårdagens händelser kan man fastställa, att Breiviks slutsats är absurd. Det är han, inte några socialdemokratiska ungdomar, som är den verklige terroristen.

Den som gör sig skyldig till massmord kan knappast vara vid sina sinnens fulla bruk. Det finns förvisso en del stollar som kallar sig sionister. Men det finns oändligt fler stollar som kallar sig islamister, jihadister eller – Hamas, för att sätta bara ett namn på eländet. Det finns många fler namn. Men det finns bara en Breivik om det nu är någon tröst i bedrövelsen.

Länkar: DN 1, DN 2, SvD 1, SvD 2, Dagen, Sveriges Radio 1, Sveriges Radio 2.


5 comments to Inga islamister i Oslo

  • […] Inga islamister i Oslo […]

  • Matte

    Bara för att han är ”pro-Israel” pga att han anser att Israel bekämpar muslimer kalla honom sionist är väl att ta i. Finns många på högerflanken som är pro-Israel för att då kan judarna vara där istället för i europa och de slåss mot muslimer. Det gör ingen till sionist.

  • Du har rätt igen Matte. Det är inte mina ord, jag borde ha länkat hit när jag skrev inlägget: http://www.youtube.com/watch?v=5PNw6MhZHUk

    Det var den länken som fick mig att spinna på den tråden.

  • […] När det visar sig att den norske idioten tvärtom är högerextrem, islamofob och proisraelit precis som bloggaren, verkar han nästan besviken. I alla fall ger det inte utrymme för självreflektion. Att Breivik följer trenden med att de flesta terrordåd begås av högerextrema spelar liksom ingen roll. Enligt bloggaren var det här en idiot, och ”Det finns förvisso en del stollar som kallar sig sionister. Men det finns oändligt fler stollar som kallar sig islamister, jihadister eller – Hamas, för att sätta bara ett namn på eländet.”, skriver han. […]

  • After examine a few of the blog posts on your web site now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will probably be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.