Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juni 2019
M T O T F L S
« maj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Om mordets proportionalitet

Många påstår att Israel svarar för våldsamt på angreppen från dem i Gaza som genom angreppsvåld vill utplåna Israel. Men hur ska då Israel slå tillbaka? Några synpunkter på detta dilemma förmedlas här. Så vad ska då Israel göra? Hur ska vi gå till rätta med mördare? Hur ska de elimineras, som önskar den demokratiska staten Israels utplåning och som skickar missiler från Gaza i just detta syfte?

4 comments to Om mordets proportionalitet

 • Bizb

  Med tanke på att Israel är en ockupationsstat, får då inte Hamas göra vad som helst för att ta tillbaka sitt land?

  Du är väldigt kass, hade Israel varit kommunistiskt och ockuperat Palestina så hade du klagat som fan.

 • Till Bizb

  Hamas har förklarat krig mot Israel och skjuter mot Israel och under krig får man ockupera mark. När Hamas sluter fred kan man börja lämna tillbaka mark. Problemet är att Hamas inte tänker sluta fred, man tänker utplåna Israel och det är hela syftet med Hamas.

  Ja, om Israel hade varit kommunistiskt hade det inte varit bra om man velat införa kommunism i Palestina genom att invadera och ockupera. Men nu är ju Israel tack och lov en demokrati, vars själva existens är hotad av just Hamas. Jag gillar existensen av demokratiska stater. Men det gör kanske inte du?

  /Lennart

 • Hela Svenska Folket

  Det israeliska, ja hela det judiska folket, är våra vänner. De gör en fantastisk insats för världsfreden och deras elittrupper och tappra agenter inom Mossad kommer att behövas som konsulter i Europa mycket snart. Från oss alla till er alla: Vi älskar er. Bra jobbat !

 • OJ, hela svenska folket tycker att Israel och dess folk gör ett bra jobb!

  Men att hela folket skulle anse det är nog lite överdrivet. Lika överdrivet som att påstå att hela det palestinska arabiska folket skulle tycka att Hamas gör ett bra jobb. För den som drar på sitt folk en ”shoah”, har knappast förstått fredens, frihetens, demokratins och välståndets förutsättningar. Det tror jag nog att de flesta palestinska araber innerst inne förstår.

  /Lennart

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.