Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

augusti 2020
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

En synpunkt till

Jag fick en epost. Så här står det:

Hur kan du som så enögt stöder ena parten i konflikten Palestina/Israel få sitta på en position överhuvudtaget i M[yndigheten].Du hyllar ju ett land som trotsar FN,som
ockupperar palestiniernas land. Hur kan du få fortsätta -undrar man. Tänk om,och stöd inte judarna som har makten i alla länder-utan stöd de förtryckta palestinierna.
Skäms!

Jojomen: ”judarna … har makten i alla länder”. Såpass.

Nej, min vän, jag skäms inte ett ögonblick! Kanske borde dock du, min vän, skämmas en aning för din antisemitism? Eller?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 comments to En synpunkt till

 • Petrus

  Vill bara gratulera dig Lennart. Det är skönt att det fortfarande finns rättvisa och en gnutta sunt förnuft i Sverige,

 • Hussein

  Det är iget fel med att du stödjer Israel. Men problemet är att du tror att anledningen att andra är emot Israel, är inte på grund av ockupationen och förtrycket mot palastinierna, utan att de är antisemiter. Du är selektiv i de e-mail du publicerar. Kan jag säga då att anledningen att du stödjer Israel med dess omoraliska ockupationen är också att du är islamofobier?

  Jag är newseditor i en Somaliska webiste och jag måste skriva en artikel om dig och dina åsikter. Jag tror INTE att du som myndighetsperson kan vara rättvisa mot muslimska flyktingar som sitter i de flykting-mottogningenheterna du arbetar i Sverige. Myndigheterna, främförallt flyktingar borde ifrågasätta dina beslut eller åtminståne ha ha välmöjligheter. Har de inte rätt till det?

  Tack.

 • Doron

  Lennart,

  I don’t understand Swedish so I can’t read your blog, but I read about your court case in Haaretz and would like to wish you all the best and thank you for standing up to Israel and to your beliefs. Hopefully, your case will help change the ant-Israeli sentiment in Europe.
  G-d bless,
  Doron

 • Michael

  Läste om ditt fall i Haaretz(!) och vill bara grattulera! Trodde aldrig att du skulle få rätt mot din arbetsgivare eftersom sådana här saker kan vara svåra att bevisa.. men han verkade ju inte vara smartare än att han hjälpte dig på traven!

  Ha det bra och fortsätt skriva!

  Häslningar från Michael/Stockholm

 • Hussein, det ska bli spännade att få läsa vad du skriver och att få tillfälle kommentera det du skriver på din blogg. Vad har den för webadress?

  /Lennart

 • Sara

  Toda! Tack! Thank you! Merci!

 • Liron

  Tack för att du står upp för Israel

 • Berra

  Det borde finnas flera som Du! Tack!

  Att man ar proisraelisk betyder heller inte att man ar islamofob.

  Skulle vilja veta vad som egentligen ar muslimernas problem som tydligen inte kan integrera sig nagonstans. Undrar varfor dom egentligen lamnar sina paradisliknande muslimska hemlander overhuvudtaget?
  Undrar ocksa varfor dom staller till problem var dom an befinner sig i varlden?
  Undrar ocksa hur manga av dom som verkligen ar legitima flyktingar?
  Kan man som proterrorist och hamasanhangare jobba for migrationsverket utan att fa problem, antagligen ja….
  Det finns en miljon araber med medborgarskap och fullstandiga rattighetere i Israel.
  Hundratusentals judar har lamnat arablander pga forfoljelse och diskriminering trots att dom bott och verkat dar i hundratals ar innan.
  I Irak hangdes judar offentligt for inte sa lange sedan, andra mordades i sina hem.
  Till Malaysia och Indonesien kan man inte resa om man har israeliskt pass, och dom skall vara moderata muslimska lander.
  Hur manga s.k. palestinier som frivilligt flyttade fran Israel 1948 fanns det och hur manga finns det nu helt plotsligt?
  Israel accepterade delningen av Palestina 1948, vem accepterade inte och startade krig?
  Judar har alltid funnits i Israel, i tusentals ar.
  Integrera palestinierna i Jordanien istallet, det ar deras naturliga hemland.
  Och for alla som ar mot Israel i allt, varfor inte ge Skane till Danmark och andra delar till Norge? Har alla lander alltid haft samma granser?
  Ar Sverige da en ockupationsmakt?
  Finns det inte tillrackligt med pengar i arablander for att ge stod at fattiga palestinier? Man kan ju undra varfor dom inte far en del av oljepengarna av sina sk broder…..Anser inte att det ar Israels problem overhuvudtaget.

 • A-K Roth

  Hussein, du uppfattade alltså inte antisemitismen i e-posten lennart Eriksson la in i artikeln. Det enda du gör mig uppmärksam på är att du är fördomsfull. Du antar att en person som stödjer Israels rätt att finnas är mot muslimer. Ingenting kan vara längre från sanningen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.