Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

april 2020
M T O T F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Om feghet

I rättegången så blev jag kritiserad av Myndighetens befullmäktigade ombud för det att jag kallade ”palestiniernas kamp feg”. Som vanligt hade Myndigheten missförstått vad jag menade. Vad jag skrev var att det var fegt av Hamas’ ledarskap att gömma sig i Syrien samtidigt som man förklarar ”öppet krig” mot Israel. Detta framgår i tidigare bloggningar, och i ”den gamla bloggen” som du kan finna en länk till här till höger.

Nå, hur fegt är nu följande:

Feghet och mod

Vem är feg och vem är modig? Hamas-folket gömmer sig bland civila, däribland barn, för de vet att så fort en civil, ett barn, dödas, så fokuserar västerländska media all uppmärksamhet på det, inte på det faktum att Hamas vill göra någonting väldigt mycket värre än att döda en civil, ett barn: De vill med våld utplåna hela Israel och ”kasta judarna i havet”, dvs. alla judar, alla barn.

Det är det som IDF/Zahal/Israels försvarsmakt är till för att hindra. De vill försvara sina barn, under det att Hamas inte drar sig för att låta sina barn dödas, bara de själva får leva för att utplåna Israel.

Vem är fegast frågar jag mig? Vems strävan är mest rättvis? Varför måste man gömma sig bakom arabiska barn och låta dem dö för att utplåna Israel? Varför är detta så mycket viktigare än att skapa demokrati, frihet och välstånd för sig själv och inte minst för sina barn?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 comments to Om feghet

 • […] kille som var på chefsnivå i Migrationsverket, hans blogg är här, blev degraderad av sin chef av en orsak – han ansåg att demokratin i Israel var att föredra […]

 • Maria

  Jag har själv upplevt hur IDF använder Palestinska ambulanser som sköldar vid skottlossning mot palestinier som endast är beväpnade med stenar och slangbellor, skarp ammunition mot stenkastande barn… Palestinska barn dör inte under eld från IDF för att de används som sköldar, nej, för några vapen finns inte för den Palestinska motståndskampen att använda på Västbanken. De barn som dör på Västbanken dör efter att ha träffats av sk ”gummibeklädda stålkulor”, då IDF siktat på deras huvud och tryckt av.

  Din bild är felvisande på många sätt.

 • Maria, för det första förstår jag inte varför barn måste kasta sten. Kan de inte gå i skolan i stället? Sedan inser jag naturligtvis att israeliska soldater inte alltid gör det som i varje läge är rätt och riktigt. Jag tror ändå att de gör det oftare än de islamistiska terrorister som verkar i Gaza. Det var i första hand Gaza och inte Judéen och Samarien som jag tänkte på när jag lade upp bilden.

  Och när det gäller Gaza kan du läsa denna min bloggning:

  http://www.lennarteriksson.se/blog/?p=96

  Du kan också titta på den länkade filmen, och då förhoppningsvis inse att Hamas faktiskt skickar fram civilbefolkningen, däribland barn, som ”sköldar”. De säger det ju själv!

  /Lennart

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.