Myndigheten förlorade i rättegången. Omplaceringen skall enligt en enig tingsrätt betraktas som en uppsägning och denna uppsägning är ogiltig.

Omplaceringen var alltså som jag tidigare nämnt, ett EPA-beslut.

Domen kan du ladda ned i sin helhet som PDF-fil här.

Tack alla som stött mig! Saken gällde egentligen inte mig, den gällde demokrati och frihet och Israels rätt att existera. För den saken måste man tydligen kämpa. Och kampen går vidare!

Myndigheten har rätt att överklaga. Tyvärr kan det hända att de även fortsättningsvis är så okloka som EPA – och GD? – hittills visat sig vara.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

33 svar på ”Seger!”
  1. Helena och A-K

    Myndigheten kan överklaga. Om de gör det blir inget klart förrän Arbetsdomstolen också beslutat. Myndigheten har inte hört av sig till mig ännu iaf. om vad de tänker göra, så svaret på frågan är: jag vet inte.

    /Lennart

  2. Hej Lennart och grattis igen,

    precis som A-K Roth undrar jag huruvida du kommer att få tillbaka din gamla tjänst? Jag har lustläst domen men inte hittat ngt om det.

  3. Idag är en glädjens dag för alla oss som stöder Israels rätt att existera och ser fram emot en mera rättvis mediarapportering vad gäller konflikten i Mellanöstern.

    Jag gratulerar till segern! Tack Lennart för visat mod att stå upp för Israels sak, att du står upp för frihet och demokrati och tar avstånd från terrorism. Bra jobbat av advokaten Allan Stutzinsky!
    Eftersom jag är troende kan jag inte låta bli att citera några verser ur bibeln med anledning av mitt stöd för Israel. Egentligen tycker jag inte om att rycka bibelord ur sitt sammanhang, utan rekommenderar alla, att istället läsa gamla och nya testamentet från pärm till pärm, eftersom ”Summan av Guds ord är sanningen”. (Ps. 119:160)

    Det finns många anledningar att stödja Israel, och här följer några som jag vill lyfta fram:
    Och Herren sade till Abraham: ”Gå ut ur ditt land och från din släkt och från din faders hus, bort till det land som jag skall visa dig. Så skall jag göra dig till ett stort folk; jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bliva till välsignelse. Och jag skall välsigna dem som välsignar dig, och den som förbannar dig skall jag förbanna, och i dig skola alla släkter på jorden varda välsignade
    Och jag skall upprätta ett förbund mellan dig och mig och din säd efter dig, från släkte till släkte, ett evigt förbund, så att jag skall vara din Gud och din säds efter dig; och jag skall giva dig och din säd efter dig det land där du nu bor som främling, hela Kanaans land, till evärdlig besittning, och jag skall vara deras Gud. Och detta är det förbund mellan mig och eder och din säd efter dig, som I skolen hålla: allt mankön bland eder skall omskäras; på eder förhud skolen I omskäras, och detta skall vara tecknet till förbundet mellan mig och eder.”

    Och Gud sade till Abrahams son, Isak : ”Jag skall göra din säd talrik såsom stjärnorna på himmelen, och jag skall giva åt din säd alla dessa länder; och i din säd skola alla folk på jorden välsigna sig”.

    Och Gud uppenbarade sig för Isaks son, Jakob i Betel:
    Då hade Jakob en dröm. Han såg en stege vara rest på jorden, och dess övre ände sträckte upp till himmelen, och guds änglar stego upp och nerpå den. Och se herren stod framför honom och sade: ”Jag är Herren, Abrahams, din faders Gud och Isaks Gud. Det land där du ligger skall jag giva åt dig och din säd. Och din säd skall bliva såsom stoftet på jorden, och du skall utbreda dig åt väster och öster och norr och söder, och alla släkter på jorden skola varda välsignade i dig och din säd. Och se, jag är med dig och skall bevara dig var helst du går, och jag skall föra dig tillbaka till detta land; ty jag skall inte övergiva dig till dess att jag har gjort vad jag har lovat dig”.

    Och Gud uppenbarade sig åter för Jakob och välsignade honom. Och Gud sade till honom:
    ”Ditt namn är Jakob; men du skall icke mer heta Jakob, utan Israel skall vara ditt namn”. Så fick han namnet Israel.

    Och Gud talade vidare till Jakob (Israel):
    ”Jag är Gud den Allsmäktige; var fruktsam och föröka dig. Ett folk, ja, skaror av folk skall komma av dig, och konungar skola utgå från din länd. Och det land jag har givit åt Abraham och Isak skall jag giva åt dig; åt din säd efter dig skall jag och giva landet”.

    Och Jacob hade tolv söner (Israels tolv stammar: Ruben, Simeon, Levi, Juda, Dan, Naftali, Gad, Aser, Isaskar, Sebulon, Josef och Benjamin)

    Så gick några hundra år och Gud talade till Israels tolv stammar genom Moses:
    ”Du är ett folk som är helgat åt Herren, din Gud; dig har Herren din Gud, utvalt till att vara hans egendomsfolk framför alla andra folk på jorden. Icke därför att I voren större än alla andra folk var det som Herren fäste sig vid eder och utvalde eder, ty I ären ju mindre än alla andra folk: utan därför att Herren älskade eder och ville hålla den ed som han hade svurit edra fäder”.

    Genom profeten Jeremia säger Herren:
    ”Så säger Herren, han som har satt solen att lysa om dagen och månen och stjärnorna att lysa om natten, i ordnad gång, han som rör upp havet, så att dess böljor brusar, han vilkens namn är Herren Sebaot: Först när denna ordning icke mer består inför mig, säger Herren, först då skall Israels släkt upphöra att inför mig alltjämt vara ett folk”.

    I psalmerna kan vi läsa:
    Han som bevarar Israel, han slumrar icke, han sover icke.

    Önsken Jerusalem frid; ja, dem gånge väl som älskar dig. Frid vare inom dina murar, välgång i dina palats! För mina bröder och vänners skull vill jag tillsäga dig frid. För Herrens, vår Guds hus skull vill jag söka din välfärd.

    Jesaja 62:
    1. För Sions skull vill jag icke tiga,
    och för Jerusalems skull vill jag ej unna mig ro,
    förrän dess rätt går upp såsom solens sken
    och dess frälsning lyser såsom ett brinnande bloss.
    2. Och folken skola se din rätt
    och alla konungar din härlighet;
    och du skall få ett nytt namn,
    som HERRENS mun skall bestämma.
    3. Så skall du vara en härlig krona i HERRENS hand,
    en konungslig huvudbindel i din Guds hand.
    4. Du skall icke mer kallas
    »den övergivna»,
    ej heller skall ditt land
    mer kallas »ödemark»,
    utan du skall få heta
    »hon som jag har min lust i»,
    och ditt land skall få heta
    »äkta hustrun»;
    ty HERREN har sin lust i dig,
    och ditt land har fått sin äkta man.
    5. Ty såsom när en ung man bliver en jungrus äkta herre,
    så skola dina barn bliva dina äkta herrar,
    och såsom en brudgum fröjdar sig över sin brud,
    så skall din Gud fröjda sig över dig.
    6. På dina murar, Jerusalem,
    har jag ställt väktare;
    varken dag eller natt
    få de någonsin tystna.
    I som skolen ropa till HERREN,
    given eder ingen ro.
    7. Och given honom ingen ro förrän han åter
    har byggt upp Jerusalem
    och låtit det bliva ett ämne
    till lovsång på jorden.
    8. HERREN har svurit vid sin högra hand
    och sin starka arm:
    Jag skall icke mer giva din säd
    till mat åt dina fiender,
    och främlingar skola icke dricka ditt vin,
    frukten av din möda.
    9. Nej, de som insamla säden skola ock äta den
    och skola lova HERREN,
    och de som inbärga vinet skola dricka det
    i min helgedoms gårdar.
    10. Dragen ut, dragen ut genom portarna,
    bereden väg för folket;
    banen, ja, banen en farväg
    rensen den från stenar,
    resen upp ett baner för folken.
    11. Hör, HERREN höjer ett rop, och det når
    till jordens ända:
    Sägen till dottern Sion:
    Se, din frälsning kommer.
    Se, han har med sig sin lön,
    och hans segerbyte går framför honom.
    12. Och man skall kalla dem »det heliga folket»,
    »HERRENS förlossade»;
    och dig själv skall man kalla »den mångbesökta staden»,
    »staden, som ej varder övergiven».

    De skola komma på skam och vika tillbaka, så många som hata Sion. De skola bliva lika som gräs på taken, som vissnar, förrän det har vuxit upp. (Ps. 129:5)

    Och så säger Jesus från Nasaret: ….att frälsningen kommer från judarna. (Joh. 4:22)

    God bless Zion!

  4. Gratulerar! Jag såg inte om du skulle få tillbaka din tidigare position på Migrationsverket, Lennart.

  5. Jag blev glatt överraskad, och, som någon skriver ovan, är ju domstolen mycket tydlig i sitt beslut. Det är bara att glädjas över att det fortfarande finns domare (och nämndemän) med integritet. Men med tanke på att rekryteringen till domarkåren skall ”breddas” så har vi nog att frukta för det värsta i framtiden. Jag tror inte det skulle vara så trevligt att ställas inför en domstol som leddes t.ex. av Cherin Awad. Hon har ju lyckats gå igenom hela juristutbildningen i Uppsala, utan att ha tagit till sig något av vår rättstradition.

  6. I have read the news in Haaretz On Line and my first reaction is to congratulate Mr Ericksson for his victory ,hoping that I am doing it in the name of all the Jews in this world.Thank You Lennart for giving me back some of my belief in the so much acclaimed Swedish humanity! We all admire your great courage!

  7. Grattis!

    Jag har fått tillbaka en del av tron på det svenska rättssamhället. Vi får hoppas att domen leder till en mer djupgående förändring. Lycka till i fortsättningen!

  8. Thanks for being a beacon of rational light in an otherwise rather misguided Scandinavian sea of political opinions!

    Come to Israel, I for one will buy you a beer! 🙂

  9. STORT GRATTIS!

    Är väldigt glad över att rättvisan segrat men delar dock signaturen Johans oro att migrationsverket släpper in terrorförespråkare.

  10. Congratulations on your victory in court and thank you for your support.

    ”Those who bless you shall be blessed, and those who curse you shall be cursed.” (Genesis 12:3)

    May G-d continue to bless you in every way.

  11. Mycket glädjande!!! Verkar också vara ett starkt domslut, har svårt att se att utfallet skulle kunna bli ett annat vid eventuell överklagan, then again…

  12. Underbart! Stort grattis Lennart!
    Detta är en eger för toleransen, den personliga integriteten och yttrandefriheten, och ett nederlag för trångsyntheten och fördomsfullheten.

  13. Lennart!

    I en tid av åsiktsmobbing och våta regeringsfingrar vågar du försvara din rätt att försvara det rätta.

    I denna tid svämmas vi över av opportunister, medlöpare och mobbare. Antisemitismen och hotbilden mot den judiska befolkningen ökar varje år, allra mest tack vare regeringens aningslösa instruktioner till din (f.d?) arbetsgivare. Bildt och Gahrton så olika, men ändå så lika.

    Klart att de stör sig på dig när du ifrågasätter terror mot judar.

    Det tusenåriga hatet består. Men en sann människa, liten som stor, måste alltid välja det rätta, även när det svider. Också ditt namn är nu inskrivet i i den eviga boken tillsammans med namn som Winston Churchill, Raul Wallenberg, Per Anger…

    Stå på dig, du är en sann människa värd den djupaste respekt!

  14. im an israeli that lives in sweden , i will write in english as my swedish ”är inte så tydligt som min engelska är”.
    as an israeli sweden is not an easy place to live in , when people hear that i come from israel. most people are very kind with their reactions to my origin but sometimes i do get the uncencored reactions and people that ”bend their noses” from those that dont even understand the whole conflict/history and even think that ”jewish people walk around the big stone in meka city, saudi arabia”, to them i always suggest to join me on my next vacation, ”seeing is beliving”.
    i wish people would be more open and try to explore and not just be fed by the opinionated media.
    but after reading about your fight in an israeli newspaper, i just wanted to straingthen and support you for keeping your opinions and not backing down cause of political/social pressure.
    mvh Yaacob

  15. Grattis!

    Kämpa vidare! Lycka till i fortsättningen för jag tror knappast att myndigheten ger upp utan överklagande.

    Bertil

  16. Det gläder mig att du vann. Hoppas bara att det går bra i fortsätningen också, då jag antar att domen kommer att överklagas. Vi är många som stöder dig och går in på den blogg varje dag. MVH Elsa

  17. En sak slog mig just: om det jobbar människor på Myndigheten som anser att massmördare är frihetskämpar, så undrar jag på vilken grunder man släpper in människor från den muslimska världen? Eller för att förtydliga: är det i själva verket så att muslimska terrorister släpps in i Sverige efter prövning av Myndighetens israelhatare?

  18. Ett svenskt EU-medlemsskap skulle ha en rad negativa effekter, misstänkte jag redan innan folkomröstingen. Men den mest positiva effekten på sikt skulle bli att svenska domstolar fick lite ryggrad och började döma efter lagens mening, inte dess för tillfället mest politiskt korrekta resultat.

    Glädjande att det bara tog 14 år att uppnå detta.

    Give them hell!

  19. Stort grattis! Det var mycket glädjande att se att det finns förnuft kvar i Sverige!

  20. Jag har följt det via FiM och kan bara gratulera. Men – har det publicerats i pressen? Jag följer den inte särskilt noggrant. Vad man hoppas är ju att det ska få andra att reagera och tänka lite i den massiva antisemitism som har lägrat sej över Sverige och som gör svenskar i Israel skamsna att berätta varifrån de kommer.

Kommentarer är stängda.