Här framgår tydligt hur de israeliska soldaterna angrips av terroristerna på Mavi Marmara. Om det är så att en av soldaterna blev av med sitt automatvapen, vilket sedan av terroristerna vändes mot soldaterna – hur kan man då, som Carl Bildt nyligen, komma till slutsatsen att det hela rör sig om ett ”fullständigt oacceptabelt israeliskt övervåld”? I så fall var det ju terroristerna som började skjuta, och innan dess har de som framgått av filmen hängett sig åt övervåld genom att misshandla soldaterna vad som tycks vara järnrör. Det kanske även enligt Carl Bildt är så att just judar inte har rätt att försvara sig?

Här finns fler videoupptagningar.

Här kan du rösta om du tycker det var rätt eller ej av Israel att stoppa Ship to Gaza.

Uppdatering 2010-06-01: En film på de vapen som terroristerna angrep de israeliska soldaterna med:

5 svar på ”Angreppet mot de israeliska soldaterna på video”
  1. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude!]

    Matte:
    Men Israel står ju för ungefär 90% av beskjutningen (fast om man räknar enbart i år så står de för 98% av beskjutningen), kan inte Israel sluta först eller varför inte dra ner beskjutningen till Hamas nivå (en dödad på 9 000 beskjutningar och fem år)?

    Båtarna var ju bland annat finansierade av staterna i de länderna och seglade under de ländernas flagg.

  2. Folket på båtarna representerar inte de länder de råkar komma ifrån, de har sin egen agenda, dvs att skapa konflikt med Israel. Hamas beskjuter med flit civila israeler helt oprovocerat trots att de borde finnas massa militära mål. Slutar Hamas attackera Israel så skjuter inte Israel på Hamas, enklare än så kan det inte bli.

    Israel vet att man bedöms efter andra regler så nu lägger man fokus på att rädda sin egen befolkning. Helt rätt.

  3. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude!]

    Matte:
    Så Turkiet, England, Sverige, Tyskland m.fl länder är Israels fiender?
    Men då kan väl knappast Israel eller Israelkramare klaga på Hamas bristande återhållsamhet mot Israeliska civila, eller?

  4. Klart att man har mer återhållsamhet när det gäller sina egna, vilket land gör inte det, förutom Iran och andra diktaturer som skjuter sina egna på öppen gata. Folket på båtarna stöder Israels fiender Hamas då ska man inte vänta sig ett vänligt bemötade. Hyckleri som vanligt.

  5. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude!]

    När Israel utrymde bosättningar i Gaza så möttes soldaterna av mycket grövre våld och bosättarna var tyngre beväpnade. Ändå gjorde man det utan att avlossa ett enda skott och antalet sårade var oerhört mycket större bland soldater och poliser än bland avhysta. Hur kommer det sig? Gjorde man skillnad på värdet på människoliv?

Kommentarer är stängda.