Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juli 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

S-kongressen vill att man ska prata med Hamas

Detta meddelar Helle Klein på sin blogg:

Mellanösterndebatten var för ovanlighetens skull inte särskilt het på kongressen. Det kan bero på att partiledningen faktiskt lyssnat till mycket av kritiken och att opinionen inom partiet varit så stark för palestiniernas sak att den hållning som partiledningen numera har är riktigt bra.

I partistyrelsens utlåtande över motionerna i fråga säger man att det var fel att bojkotta den Hamas-ledda regeringen som bildades efter det palestinska valet 2006 och man slår fast att ”Världssamfundet ska vara öppet för dialog med alla valda palestinska företrädare, inklusive Hamas”.

Helle Kleins sammanfattande omdöme om detta är ”Utmärkt”.

Att Hamas efter valet genomfört en statskupp, samt genomför ett anfalls- och utplåningskrig mot Israel, att Hamas är en islamonazistisk terrororganisation, att Hamas nyligen vägrat att hålla nya val i Gaza, att Hamas i sina stadgar uttryckligen avvisar dialog som en verksam metod att utplåna Israel och i stället förespråkar folkmord på judarna, allt detta gör tydligen inget intryck alls på socialdemokraterna. Man skall vara öppna för dialog ändå.

Men varför? Vad tjänar det till? Vad ska man prata om? Formerna för Israels utplåning? Hur ”utmärkt” är det enligt Helle Klein?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.