Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2020
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dagens citat: Om innebörden av islamistisk vapenvila

I den av muslimerna som helig ansedda skriften Koranen finner man följande ayah (dvs. vers i Koranen, eller ”tecken från Allah”):

De, som äro otrogna, må ej tänka, att det anstånd, vi giva dem, är gagneligt för dem själva: vi giva dem blott anstånd, för att de skola tillväxa i synd. Ja, dem väntar ett nesligt straff.

(3:172 Zetterstéens övers.)

Jag är inte tillräckligt Koran-sprängd, alternativt -bombad (bara lite bombad), för att veta, om det är ur detta påstående, som islamisterna hämtar sitt tal om hudna, dvs. en vapenvila med de otrogna.

En möjlighet är att de även hämtat inspiration ur vad som hände efter slaget vid Hudayibiyya.

Hursomhelst kan en vapenvila, en hudna, enligt islamismen aldrig leda till fred med de otrogna, för de ska bekrigas till dess de underkastar sig islam eller dör. Till exempel bör Hamas’ från tid till annan återkommande tal om ”vapenvila” med Israel ses i ljuset av detta faktum.

Kanske finns det någon islamist därute som – bildligt talat – är tillräckligt sprängd – eller bombad – för att upplysa oss? – De i bokstavlig mening sprängda och (självmords)bombade befinner sig tyvärr sannolikt inte längre därute, utan ”därnere” och är därför inte tillgängliga för kommentar. Men ni andra?

Läs mera här om ”krigets och fredens ord”.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.