Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Donald Boström mordhotad – dags att göra avbön?

Det framgår här. Orsaken är säkerligen hans artikel i Aftonbladet.

Ingen ursäkt finns för att begå brott, dock.

Hur bör då Boström förhålla sig till detta olaga hot?

Händelsevis skrev jag igår om hur Världskulturmuséet förhöll sig till de förtäckta mordhot som uttalades mot muséets personal i anledning av en i islamistiska ögon förhatlig tavla på en utställning. De stod inte på sig, utan tog ned tavlan.

Kanske borde Boström förhålla sig på samma sätt genom att han – och Aftonbladet – också tar ned sin ”tavla” och ber om ursäkt för att de spridit lösa rykten innehållande allvarliga anklagelser?

Bättre än att ta ned skylten är det i alla fall.

Allra bäst är ju visserligen att stå på sig, i den mån man tycker att budskapet är värt att kämpa för. Det gäller ju faktiskt dessutom yttrandefrihet i båda fallen.

Världskulturmuséet var inte berett att ta upp den kampen. Men det är klart att den gången var det ju, till skillnad från nu, antagligen islamister som stod för hoten.

Det är annat det!

Så Aftonbladet och Donald Boström kämpar väl vidare, kan man tro. Precis som Israels försvarsmakt gör förresten, i kampen för Israels själva existens, vilken hotas av – islamister …

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

5 comments to Donald Boström mordhotad – dags att göra avbön?

  • […] Bild från Sapere Aude! som också idag skriver om Donald Boström: Donald Boström mordhotad- dags att göra avbön? […]

  • […] Fred i Mellanöstern, Anna Veeder, Dick Erixon, Bloggen Bent, Johan Ingerö, Saperaude, I hell-mans värld, Jan Helin, […]

  • Ivar Kjellgren

    Hoppsan, har det gått så längt att Mossad planerar att sälja boströmska njurar!

  • Susz

    Det var inte lösa rykten Boström spred. Det var sant och har utretts plus att hans kunskap välkomnades – men inte i Sverige- här trackaseade ni budbäraren. Undrar vad du vinner på det?

  • Jag tycker inte du ska snacka om att det var sant utan att presentera tillstymmelse till bevis. Gör det om du vill att någon ska tro på vad du skriver.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.