Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Palestiniernas dubbelspel ger resultat

Sverige ger ytterligare 50 miljoner kronor till den Palestinska Myndigheten, detta enligt ett pressmeddelande från UD.

– Den palestinska myndigheten befinner sig i en mycket svår ekonomisk situation. Stödet på 50 miljoner kronor kommer att användas till att finansiera löner och pensioner för civila delar av den palestinska myndigheten. En fungerande palestinsk myndighet är en förutsättning för en fredlig och hållbar lösning på den israelisk-palestinska konflikten, säger biståndsminister Gunilla Carlsson.

Det sägs vidare att det totala ekonomiska stödet till PA i år kommer att överstiga 700 miljoner kronor.

I går löd rubriken på denna blogg: ”EU måste sätta press på Palestina”. Nu kommer svaret – mer pengar.

Men det är knappast sannolikt att mera pengar till personer och organisationer som har som syfte att utplåna Israel, kommer att förmå dem att avhålla sig från denna strävan. Snarare blir väl resultatet det motsatta: pengarna ses som ett kvitto på att deras dubbelspel lyckas.

Visserligen kommer man möjligen, om deras strävan är framgångsrik, att uppnå det biståndsministern kallar ”en fredlig och hållbar lösning”. En ”lösning” utan Israel, alltså. Men det är en lösning som bör motarbetas, inte understödjas.

Att Fatah, en av de ledande krafterna inom PLO, precis som de flesta om inte alla andra organisationer som PLO består av strävar efter att utplåna Israel – även om Fatah under sin nyligen avslutade kongress i taktiskt dubbelspels-syfte påstått att man förespråkar en tvåstatslösning – det måste hållas för visst.

Och dubbelspelet går ut på att till synes inför den västerländska publiken ge intrycket av att vara fredliga demokrater som erkänner Israel, medan man inför sig själva och den egna publiken inte gör några som helst eftergifter, utan som det heter i ett av Fatahs dokument, i närmast islamistisk jihad-anda, kräver ”den fullständiga befrielsen av Palestina och den ekonomiska, politiska, militära och kulturella elimineringen av den sionistiska ockupations-staten.” Läs här.

Som sagt var: En viss press kunde väl sättas även på PA att röja upp i denna antisionistiska bråte. Tyvärr är det denna bråte som utgör själva ledstjärnan för de flesta palestinska rörelser, så det blir inte lätt. Det betyder inte att man inte ska försöka.

I detta läge vill biståndsministern emellertid i stället okritiskt stödja den Palestinska Myndighetens funktionalitet, genom att ställa ut feta checkar utan krav på motprestation.

Länkar: Denna blogg; Regeringen; Anna Ekström i Sydsvenskan.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.