Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Fatah kommer aldrig att erkänna Israel

Det säger enligt Arutz7 en nära medarbetare till den palestinske ”presidenten” tillika Fatah-ledaren Mahmoud Abbas:

Not only will Fatah never recognize Israel, but it will never end its call for armed struggle against Israel, he said. “Let those who are deluding themselves hear: this will never happen,” he said.

Att den Palestinska Myndigheten (PA) erkänt Israel – men inte som judisk stat – har att göra med att man annars inte kan ”tjäna det palestinska folket”. För Fatah finns inga sådana begränsningar, heter det.

Nej, PA:s ”erkännande” av Israel ska ju ha skett enbart för att få tillgång till internationellt bistånd, läs här. Men Fatah avser alltså att i islamistisk anda kriga vidare i syfte att utplåna Israel. I denna strävan skiljer de sig alltså inte från Hamas, PFLP, Hisbollah, Iran …

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 comments to Fatah kommer aldrig att erkänna Israel

 • […] Som Sapere Aude nämnde i går har Fatah i dagstidningen Al-Quds Al-Arabi sagt att de aldrig någonsin kommer att erkänna Israel. Detta uttalande borde bli ett TT-telegram av högsta dignitet, om de spred information i stället för propaganda med agenda. […]

 • […] någonsin kommer att erkänna Israel – har enbart synts på svenska bloggar som denna och Sapere Aude, inte i några […]

 • Terry

  Jag har inte sett detta citat från den källa som uppges, någonstans på Internet,vilket minskar trovärdigheten vad gäller uttalandet. Man måste alltid kunna spåra ett uttalande till ursprungskällan, annars är det inte ett uttalande som kan tas seriöst.

 • Om du menar, Terry, att du inte har sett detta i Al-Quds al-Arabi, så kanske du inte letat tillräckligt, eller också har det tagits bort. Jag tror inte Arutz7 hittar på sina citat. Men antagandet att Fatah aldrig kommer att erkänna Israel vinner stöd även från annat håll, t. ex. här och här.

 • Terry

  Det är inte upp till mig att leta efter detta citat egentligen. Om du uppger ett citat från en viss källa är det helt enkelt inte trovärdigt att uppge detta genom att visa på någon annan som har citerat en källa i sin tur utan att hänvisa till originalet. Faktum är att om det ska vara trovärdigt från början måste det hänvisas till ursprungskällan. Jag utgår också från att Arutz 7:s ”nyhetsrapportering” är väldigt obalanserad, till förmån för Israeler som är för ockupationen av Palestinska områden (som är illegal enligt internationell lag) och också är för fortsatt utbyggnad av Israeliska kolonier på ockuperad mark (också ett brott mot internationell lag).

 • Men du sa ju från början att du inte sett det. Nu verkar det som att du inte ens letat. Klart du inget ser om du inte tittar!

 • Terry

  Som jag från början antydde, letade jag efter citatet eftersom jag är intesserad av att veta sanningen vad gäller sådana uttalanden. Faktum är att det inte gick att spåra till den källa som från början uppgavs. Med detta sagt behöver det nödvändigtvis inte betyda att uttalandet inte är korrekt, även om avsaknaden av information tyder på det. Det bör dock ligga i ditt intresse att själv vilja återberätta uttalanden på ett trovärdigt sätt med korrekt formalia eftersom att du uppenbarligen vill att allmänheten ska ta del av det du skriver och att du verkar vilja inbjuda till dialog.

 • OK, men om du söker efter den uppgivne sagesmannen, Rafik Natsheh, på Google så får du dussintals referenser till detta uttalande på engelska. Det saknas alltså inte information. Mot bakgrund av att uttalandet uppmärksammats så mycket i den engelskspråkiga världen är det konstigt att Natsheh ingenstans har dementerat att han sagt så, om det nu är som du tror. Tvärtom tror jag att han sagt så, inte minst eftersom uttalandet ligger helt i linje med vad Fatah faktiskt eftersträvar, nämligen Israels utplåning.

  Uttalandet har f.ö. återgivits i Hisbollahs al-Manar. Al-Manar är väl knappast något sanningsvittne, men å andra sidan vill ju Hisbollah utplåna Israel också.

 • Terry

  Tack för svar. Jag upprepar dock att källan till uttalandet, d v s Rafik Natsheh, inte kan betraktas som trovärdig eftersom det inte går att spåra hans citat till ursprungskällan. Ditt återgivande är ett citat av ett citat som inte går att spåra til där det ursprungligen hävdas komma från. Jag har inte heller sett att uttalandet har uppmärksammats i den ”engelskspråkiga värden” förutom på bloggar som liknar din blogg. Om du vill vara trovärdig för utbildade och kritiska läsare måste källorna var mer noggranna. Det finns inte mer att tillägga vad gäller just detta.

  I övrigt, Fatah, kan jag tänka mig består av många falanger och är inte en fullständigt homogen grupp, där samtliga medlemmar har exakt samma åsikter, precis som hos de flesta politiska organisationer.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.