Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Årets Palestina-(anti)Israel seminarium vid Sjöviks folkhögskola

Nu börjar snart årets Palestina-Israel seminarium vid Sjöviks folkhögskola.

Förra året bloggade jag så här om denna tillställning. Årets program kan du ladda ner härifrån (pdf).

Om man jämför årets deltagarorganisationer med fjolårets kan man se att både Olof Palmes Internationella Centrum och Folke Bernadotte akademin i år lyser med sin frånvaro. Det hedrar dem.

I stället ”hedrar” Mattias Gardell Sjövik med sin närvaro, jämsides med Per Gahrton, Dror Feiler och Nael Touqan. Dessutom Salah Abdel Shafi från PLO.

Och Broderskapsrörelsen är som vanligt med på ett hörn.

Jag noterar också att israeliskan Michal Gelbart kommer att delta. Hon verkar för Peace Now, som

är en israelisk feministisk fredsorganisation för både män och kvinnor som arbetar för demilitarisering och ett civilt samhälle i Israel. De är övertygade om att Israel, som idag är ett extremt militariserat samhälle, skulle fungera bättre utan vapen överallt och en militärtjänstgöring som är obligatorisk och genomsyrar hela samhället.
Källa.

Detta verkar snarare vara ett utmärkt sätt att bistå t. ex. Hamas i dess strävan att utplåna Israel, än ett sätt att få Israel att ”fungera bättre”. De tycks därmed anse, att ett icke-existerande Israel är det Israel som fungerar bäst!

Med dessa personer och entiteter på plats tycks det dra ihop sig till ytterligare en av dessa eländiga antisionistiska tillställningar, för vilka Sjöviks folkhögskola gjort sig (ö)känd.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer tillÅrets Palestina-(anti)Israel seminarium vid Sjöviks folkhögskola

  • […] om rasisten i UNESCO, IiS, Svensk historia om Hans Blix senaste utspel, Sapere aude om Hans Blix, Sapere aude, 2 om vilka krav som ställs på palestinierna, Rabnor, Danofsky for President om att försöka […]

  • eva

    Vad kommer först hönset eller ägget.
    Israel har endast ett starkt försvar för att deras arabiska grannar inte ännu har kommit till att acceptera dess existens. Jämfört med sina grannar är det Israeliska samhället mer produktivt. Medan våld genomsyrar de omliggande arabiska samhällena är Israel ett samhälle som ligger mycket långt ner på våldets skala. Det Israeliska samhället fungerar väl. De arabiska samhällena fungerar inte.

  • […] är en skandal att en statlig myndighet som Folke Bernadotte-akademin stödjer sådan verksamhet. Förra året hade man det goda omdömet att avstå, men inte i år […]

  • Sune

    På mötet på Sjöviks Folkhögskola medverkar också Bo Forsberg, Diakonia.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.