Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Richard Falk i gång igen: Israel boven i dramat som vanligt

Richard Falk är FN:s rapportör för de palestinska områdena. Här har jag tidigare skrivit om honom, och här ser du bland annat en bild på honom och hans skägg. Där utnämnde jag honom också till framstående medlem i nonsens-gänget, dvs. det gäng för vilket sanningen är mycket relativ så länge det i varje situation går att hitta minsta antydan till argument som talar till Israels nackdel. Egentligen är epitetet ”nonsens” alltför lättviktigt i sammanhanget. För deras argumentation är ofta av en karaktär som mera kunde kallas t. ex. antisionistisk. Den syftar då till att undergräva Israels själva existens och legitimitet som stat. Israel är den enda existerande stat som hotas av utplåning. Och det är inga nonsens-fakta.

Nå, nu har Falk presterat ytterligare ett dokument på detta tema (pdf). Israels försvarskrig i Gaza är enligt Falk i sig ett krigsbrott. Eftersom det inte går att föra krig i tätbefolkade områden utan att civilbefolkningen drabbas så får man inte kriga där alls, enligt Falks orimliga logik. En logik med vilken Hitler skulle ha vunnit det andra världskriget eftersom det då inte hade varit möjligt för de allierade att inta vare sig Berlin eller vilken annan tysk stad som helst.

Falks opus sågas följaktligen, och inte bara av denna orsak, på ett förtjänstfullt sätt av Magnus Norell i Utrikesbloggen. Läs mera här och här.

Det är, som Norell skriver, synd att FN lånar sitt ännu så länge ganska goda namn åt propaganda-alster av detta slag.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 comment to Richard Falk i gång igen: Israel boven i dramat som vanligt

  • […] Ingerö, Hagwall, Gurgîn 2, Layali, Gudmundson, MXp, Sapere aude, 2, 3, Arieh, Israelnyheter, Jonas Segersam, Hellström, Kognitiv […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.