Ja, likaväl som vissa hävdar att Israel bör bojkottas, så kanske ”Palestina” borde bli föremål för samma ingripande? Läs t. ex. här.

För ”Palestina” måste ju inte insistera på att utplåna Israel. ”Palestina” måste inte hela tiden skicka raketer mot Israel. ”Palestinas” terror mot den israeliska civilbefolkningen är väl orättfärdig? – Bara som några exempel.

Och om man tänker efter hittar man flera exempel på det orimliga i den omvända bojkotten, dvs. den som inte bara avser varor från Israel, utan Israels själva existens. Det är i vissa kretsar (Fatah, PFLP, Hamas, Hisbollah, Iran) helt OK att hävda att Israel ska utplånas. Och att bojkotta varor från Israel, ja, det vill ju många, t. ex. dessa.

Men så länge ”Palestina” inte erkänner Israel, finns det väl ingen anledning för Israel att erkänna ”Palestina”? De palestinska araberna har ju dessutom redan ett land, nämligen Jordanien, så vad ska de ha Israel till egentligen? Tvåstatslösningen förefaller redan vara genomförd, eller?

Att ”Palestina” inte erkänner Israel finns det flera exempel på, såsom detta och detta… Så, som sagt var, varför måste Israel då erkänna ”Palestina”?

Här är ”Bojkotta Palestina”-kampanjens logo:

Bojkotta Palestina

Och här är en annan:

Bojkott

Det känns som att det är dags för en omröstning igen. Betrakta alltså vänsterkolumnen och svara på frågan: Anser du att ”Palestina” bör bojkottas till dess man erkänner Israels rätt att existera och tar avstånd från terror?

Mitt svar är att, ja, det förefaller rimligt.

Här är resultatet från omröstningen.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

6 839 svar på ”Bojkotta ”Palestina”?”
  1. sjalvklart att jag tycker synd om vad som hände med judar i 2:a vk men varför pratar man inte om vad som hände med palestiner efter kalla kriget. att judar flyttar till deras nya land” palestina orsaker det problem för de riktiga som äger landet???? många palestiner dör genomfört med israeler?? (fred)

  2. det som hände med judar i 2:världskriget är ingen förklaring till vad som händer i plaestina nu!!!!!

  3. orkar inte läsa era låååånga komentarer!
    Frågan är : varför gör hamas så då? terrorister??? en skilnad bara att israel har rätt att mörda och döda oskyldiga folk men vef har inte hamas det? (även om jag tycker att det helt fel av båda) kan svaret vara så att israel har tillräckligt med vapen och arme?eftersom palestinerna har inte det?

  4. Matte, det bästa är om du läser om det jag tidigare skrev i lugn och ro, då du inte verkar ha helt och hållet velat ta till dig det innan du svarar mig. Det är ganska tröttsamt att behöva upprepa saker jag redan skrivit. I övrigt, om du är intresserad (vilket jag tvivlar) kan du ladda ner Amnesty rapporter, Human Rights Watch rapporter, B’T Seleem rapporter, etc, eller FN:s Goldstone rapport, eller utalanden från Princeton professorn i folkrätt Richard Falk. I denna dokumentation från dessa skilda källor är det bl a gemensamt att blockaden kategoriseras som en ockupation. Det är inte jag som har hittat på detta. Om du har ett problem med denna kategorisering kan du prata med Richard Goldstone, de experter som jobbar på Amnesty eller Human Rights Watch, och framföra dina klagomål. Att du jämför Israels ockupation med Egyptens politik mot Gaza är bara ett tecken på att du inte har speciellt mycket att tilläga förutom att försöka avleda problemen från den källa där problemen från början har uppstått. Som du mycket väl vet är största problemet för palestinierna Israels politik och inte Egyptens mur vid Rafah övergången. Denna mur är också till stora delar ett beställningsverk av Israel. Men om man absolut vill skylla på Egypten så går ju det självklart att göra det. Exempelvis, gör sig Mubarak medskyldig (tillsammans med Israel) till dödande, kollektiv bestraffning, kroppslig och/eller mental skada, och avsiktlig destruktion, delvis, eller i helhet, av etnisk folkgrupp, enligt artikel två i konventionen om folkmord, samt kollektiv bestraffning enligt artikel 33 i fjärde Genève konventionen. Saken är dock att det är inte Egypten som är huvudansvariga för folkbrotten, vars militär som skjuter, torterar, fängslar civila, inklusive kvinnor och barn. Det är inte Egypten som har infört ett rasistiskt apartheid system på ockuperat territorium, eller som stjäl landområden, vattenkällor, och illegalt ockuperar och bosätter Västbanken.

    Hamas stödjer inte Al Qaida, eftersom de inte är intresserade av ett globalt jihad. Hamas är en nationell frigörelse organisation som är lokaliserad inom Gaza. Organisationen var vald av det palestinska folket enligt demokratiska procedurer under översyn av internationella valobservatörer. Deras ledarskap har vid ett flertal tillfällen uppgivit att de stödjer en tvåstatslösning enligt gränserna före 1967. Israel, som också hävdar att de stödjer en tvåstatslösning erkänner dock inte bildanet av en palestinsk stat, vilket är mycket paradoxalt. Hamas stadga kan inte ses som annat än att stadgan är ett svar på Israels vägran att erkänna palestinierna deras elementära och legitima rättigheter enligt internationell lagstiftning. Med tanke på den terror och förödmjukelse som palestinierna på Gaza måste stå ut med dagligen, är det inte konstigt att Hamas avfyrar raketer mot Israel. Om Israel fortsätter med deras nuvarande politik finns risken att organisationer som Hamas till slut kommer att ersättas av organisationer som är betydligt mer radikala och liknar Al Qaida. Fatah och Arafat erkände Israel som stat redan under Osloförhandlingarna, under 1990-talet.

  5. Terry: Hamas tillåter inte Al Quaida för att de själva vill ha makten, Hamas är inte demokratiska för två öre, de tillåter heller inga oliktänkande. Du säger att Hamas stödjer en tvåstatslösning, hur går det ihop med deras stadgar där det står att de ska utplåna Israel?! Samma sak står i Fathas stadgar.

    Och sist men inte minst, ISRAEL OCKUPERAR INTE GAZA! Och om du drar den med blockaden så är Egypten lika skyldiga som Israel.

  6. Saupere, kom ihåg att det du kallar för ”islamism” består av en mängd olika grenar. Därför är det också viktigt att inte generalisera. Vad beträffar Hamas och palestinska nationella strävanden är det tydligt att denna rörelse inte har som mål att etablera något ”kalifat” eller liknande. Hamas har kritiserat Al Qaida och organisationen har hindrat etableringen av sådana extrema fraktioner i Gaza, då man inte vill ha något med dem att göra. Hamas beskriver sig själva som en moderat islamisk organisation, vars uppgift är att företräda palestinska intressen. Deras ledare Khalid Meeshal har vid ett flertal tillfällen sagt att man accepterar en tvåstatslösning enligt internationell konsensus, d v s FN:s regelverk, folkrätt, och internationell lag. Med andra ord en lösning av konflikten enligt gränserna före 1967. Detta är inte kontroversiellt. Det jag själv förespråkar är palestiniernas rätt till sina grundläggande rättigheter. Med detta menar jag ett slut på ockupationen, en självständig och suverän stat, och rätt att leva enligt värdiga mänskliga förutsättningar.

    Vad Hajj Amin al-Hussein hade för samband med nazism är inte relevant idag. Jag exemplifierade detta med att andra länder hade olika typer av bindningar till nazismen. Exempelvis, sålde det amerikanska företaget IBM manuella datalagringssystem till Hitlers regim, som användes vid koncentrationslägren för att registrera judiska interner. IBM fick stora vinster genom detta. Styret i Italien och Mussolini var i stort sett också på Hitlers sida. Vi kan dock inte göra det italienska folket ansvariga för detta. Likaså, kan vi inte göra det palestinska folket ansvariga för Muftins relation med Hitler. Det är mycket man kan ifrågasätta vad gäller Arafat, men han sålde sig inte på bekostnad av palestiniernas intressen. Han gick inte med på en tvåstatslösning, som hade inneburit israeliska annekteringar långt inne på palestinskt territorium, och en palestinsk stat som inte skulle ha varit hållbar för palestinierna. När Edward Said sade att Hajj Amin al-Husseini representerade palestinierna syftade han på deras nationella strävanden. Bra att du klargör att du inte vänder dig mot islam som religion.

  7. Terry, om stormuftin är en idiot, vad ska vi då säga om Arafat som kallade muftin för ”vår hjälte”. Vad ska vi då säga om Edward Said som kallade honom för ”det palestinska folkets röst”. Vad ska vi då säga om dem som efter andra världskriget lät muftin återta sin position som ledare för det högsta muslimska rådet. Palestinierna hade tydligen inget emot detta. Det är ungefär som att besegra Hitler-Tyskland och därefter inte ha något att invända mot om tyskarna även fortsättningsvis låtit Hitler förbli deras ”Führer”. Det gick inte i Tyskland, men det gick bra i Palestina, i alla fall fram till -48.

    Du försöker separera religion och politik. Det är sunt. Men det är just det som islamisterna inte gör. Visst handlar det om territorium och islamisterna anser att islam har rätten till hela Palestina inklusive Israel, och i förlängningen till hela världen. Det är ett av islamismens med grundläggande kännetecken. De vill ta den politiska makten för att erövra världen. Jag vänder mig icke mot islam, utan mot islamismen som tillsammans med nazismen och kommunismen är totalitära politiska ideologier.

  8. Sapere, att en idiot som Hajj Amin al-Husseini sa detta rättfärdigar inte att straffa ett helt folk som inte har haft någon delaktighet i andra världskriget. Du försöker bara hitta mycket svaga samband med anknytning till förintelsen och antisemitism, som ett politiskt vapen för att rättfärdiga att slå in och krossa ytterligare palestinska skallar, idag, 2010. I Sverige fanns det stora delar som var lojala mot nazisterna genom att explicit och implicit ge dem stöd, men detta nämner du inget om. George W Bush’s farfar var lojal till nazism. Detta går t ex att läsa om här: http://www.guardian.co.uk/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

    Ska därför hela Sveriges befolkning eller USAs befolkning också då ta ansvar för Förintelsen och nu terroriseras av Israel? Islam har inget med nazism att göra. De flesta muslimer är hederliga människor, precis som kristna, judar, buddhister, etc. I Mellanöstern levde tidigare judar, kristna och muslimer utan större konflikter. Det var i och med 1948 som konflikterna utbröt till aldrig tidigare skådade proportioner. Också, det här är en politisk konflikt som handlar om territorium, inte en religiös konflikt, eller ett religionskrig. Dock används religiösa argument för att vilseleda debatten, samt att värva stöd på respektive sida om Mellanöstern konflikten.

  9. Tråkigt att det du skriver innehåller så många felaktigheter, Elina. Ett exempel: Du skriver att Palestina inte hade ”ett skit” med förintelsen att göra. Du kan läsa mycket på denna blogg om palestiniernas ledare under det andra världskriget, stormuftin av Jerusalem Hajj Amin al-Husseini som sade följande: ”I bekämpandet av judendomen står islam nationalsocialismen mycket nära”. Han sysslade också med att sätta upp ett muslimskt SS-förband på Balkan. Arafat kallade honom ”vår hjälte”. Palestina hade i verkligheten väldigt mycket med förintelsen att göra.

  10. Och ursäkten att ”Palestina har så dålig kvinnosyn” (om det nu ens är värt att kalla ursäkt) håller inte, eftersom Israel beslutat att bli en mer religiös stat. Nu får kvinnor bara sitta längst bak i bussar bl.a.

    Hoppas att du kommer godkänna mina kommentarer fastän det går emot vad du just skrivit. Men det skulle i alla fall vara ett tecken på mental och emotionell mognad.

    PEACE <3 // Elina

  11. Men NEJ!! Hur kan du ens tänka så? Israel erkände 1400 mord på palestinier år 2009 (ERKÄNDE, räddningsorganisationer som t.ex. Amnesty har räknat ut att det är ett MYCKET större antal!) Då är då inte de som dött av följd av att Israel bombar sjukhus, tar vatten från Palestina, bränner plantage för palestinier etc etc etc utan enbart de direkt mördade (avrättade)
    Efter att muren byggts har massor av palestinier blivit separerade från sjukhus, jobb, affärer m.m. vilket bara det försätter dem i en jobbig situation. Dessutom så river Israel palestinska hus för att bygga israeliska hus (detta har kritiserats av FN och USA (som också är svin i den här frågan) skrev avtal om att det inte skulle få fortgå, men det gör det ändå) och palestinierna får ingen som helst kompensation utan tvingas bo på gatan.
    Israel bombar Palestina, tar vattentillgångar, arresterar och torterar dem, behandlar barn som terrorister, slår civila, ödelägger Palestina helt enkelt.
    Bosättarna behandlar palestinierna som SKIT, alla de palestinier som bor kvar på ockuperad mark tvingas ha hönsnät om sina hus för att det inte ska förstöras. Små barn blir misshandlade på väg till skola och dagis. Även israeler som är emot det här blir misshandlade av andra bosättare. Nej, Israel dödar inte bara palestinier utan även andra, jag ber dig att kolla upp Tom Hurndall och Rachel Corrie.
    Jag bifogar också två länkar på svenskar som blivit skadade för att de protesterat:
    http://www.bt.se/nyheter/boraslarare-skjuten-av-israeliska-soldater-pa-vastbanken%281120933%29.gm
    http://www.arbetaren.se/articles/utrikes20061120

    Och ja, Palestina gör också fel. Men som i t.ex. Vietnam under Vietnamkriget så ska jag säga dig att såväl FNL som Amerika gjorde dåliga saker, men Amerika vinner med kvarterslängder. Och ja, jag vet att vi västlänningar har sjukt dåligt samvete för förintelsen, men Brasilien sa att judarna kunde få en bit av Brasilien eftersom ingen bodde där, men Israel skulle envisas med att ha Jerusalem. Då hade väl Palestina (som inte hade ett skit med förintelsen att göra) inget annat val än att acceptera det, med löfte om att Palestina fortfarande skulle få vara ett eget land. Det gick inte så bra med det, eller hur? Israel får tanks och vapen från bland annat USA för att kunna fortsätta sin fruktansvärda krigföring, ockupation, fascism och imperialism! Sionismen beräknas döda 100 palestinier per EN israel. Nu menar jag SIONISMEN och inte SEMITISMEN, för helt ärligt så bryr jag mig inte ett skit om Israel är en judisk stat eller inte, det är inte relevant. Så, vem tycker du är the bad guy nu, om du tänker efter noga?
    Jag hoppas att du ändrar åsikt eller i alla fall inser varför de allra flesta väljer att bojkotta Israel, INTE Palestina.

    MVH Elina

  12. Vi behöver hjälp..hjälp..Var är lagen??..
    Är det här http://www.mohammadcartoons.org http://www.mohammadcartoons.org frihet eller yttrandefrihet eller som porr ???…..stoppa det nu ..muslimer är arga ….stoppa det nu nu ,politiker..Detta skapar hat , hot, rasism, orättvisor…kan muslimer göra likadan.???.och hur ska vi leva om muslimer göra likadan.???.

    Stoppa det nu innan blir det för sent…jag har talat med UD..

  13. sköld: Jag har hela tiden sagt att det är Hamas ansvar och de är de som är skyldiga till barnens och andra civila som dött i konflikten.

    Och sluta jämnföra äpplen och päron det är bara löjligt.

  14. EN sak till!
    har Danmark rätt att ta över skåne genom att döda och mörda det skånska folket då?nejmen om jag var skånsk och har förlorat mina barn eller syskon och har ingen arme så bli jag en riktigt mördare till de danska folket som är nöjda med situationen och vill döda de skånsk-svenska folket. så skyller inte på ngn som bor i ”GAZAfängelse”
    -Vet du om att ett barn i Gaza kan inte få sin mat eller ngn kontakt från vilken del som helst i världen??
    (fred) ;P

  15. Matte! var det branens fel då???att de dog! vrf dödade Israel inte bara hamas? inte barnen och folket?? det är inte heller barnens fel att hamas gömde sej???

    Mats! alltså jag bryr mej verkligen inte hur Islamen spreds? men jag bryr mej om att alla människor är lika värde oavsett om de är muslimer,juda eller Kristna! barnens frihet har voldtagat i GAZA! jag har varit i Palestina/Israel ”område” du vet inte heller om att det finns demokrati i det Israel själva innersta ”landet” … så du kan ju inte bedömma om du inte vet! har du läst om den nya profeten som stog på den gammla judiska testamentet och biblen som ni ändrade de? islamen är visst demokratisk en bevis :den besta perioden när judar kristna och muslimer bodde var i spanin när muslimerna styrde landet…plus att man behöver ju inte konvertera sig när man förstår islam riktigt

  16. Falastin:

    Tyvärr, ”Allah” kommer inte belöna dej eller någon annan.Islam är en enda stor vidskepelse och egentligen inget annat än analfabeten Muhammeds drömmmar.Muhammed spred Islam genom krig, man tog över Nordafrika mm genom krig, inte genom att visa att islam är sann.
    Att blanda valda delar av judarnas(!!!) religion, genom att plocka ut lite av varje ur det judiska(!!!)Gamla Testamentet, sen lägga till Jesus som profet, men förneka honom som den hans själv sa sej vara, och kalla detta för sanning, samt TVINGA på omgivningen denna ”sanning”…det är ju mer än barockt…

    Falastin:
    Varför får en muslim inte konvertera, varför denna ofrihet???
    Varför snodde Muhammed en massa från dina ärkefiender judarnas bok, deras Bibel? (Gamla Testamentet)

    Valfrihet gillar jag, man ska få vara muslim om man vill, men varför kan inte detta även gälla den som vill ut ur Islam??? Kan Allah vara så emot människans frihet att han inte kan låta någon välja en annan (och säkerligen sannare) sanning?

    Demokrati ihop med Islam verkar liksom inte vara så lätt att åstadkomma…inte ens ”Palestina” är demokratiskt, trots att dom har val…de finns ju knappt några demokratiska krafter att rösta på.

  17. Att judar dog i andravärldskriget betyder inte att de tar över landet gemon att döda folket där!

  18. sköld: Det är ingen som sagt att dessa 700 barn var terrorister. Det är väldigt tragiskt att barn och civila dog i kriget, men ansvaret för dessa barns död är Hamas som attackerar och bekjuter Israel, skulle det acceptera Israel och föra en dialog med Israel skulle dessa barn leva idag så enkelt är det.

    Och att jämnföra det som hände judarna under andra världskriget med det som händer i Israel/Palestina är ett sjukt skämt.

  19. HUR KAN 700 BARN SOM DOG I GAZA VARA TERRORISTER?????????????????? JAG FATTAER INTE? de skyddade sig (deras land) med bombar ! coh genomföra inte hamas bombar och Israel bombar???!!!!! bibölen står att judar får bara 9% av palestina landet (den förlorade landet)I Palestina(kanaan-landet) bodde kannaner kristna och judar tillsammans och som jag har sagt att enligt biblen så får judar bara 9% av Palestina! Israel har bombat och dödat och mördat! hur kan det vara så att det finns fortf människor som tänker så!! rätt är rätt! gemföra ett judisk barn och en palestinskt??som bor på samma land!alltså jag vet vad som händer med judar i andra världskriget men det betyder inte att de ”judar” grunda ett land däe fanns människor!döda!mörda!och…och…och..
    Det som hänt i europa i andravärldskriget händer nu i Plaestina!!!!!!!! så VAKNA! OCH ÖPPNA ÖGON PÅ SANNINGEN!

  20. En riktigt bra blogg men jag måste erkänna att mycket av behållningen består i att läsa en del kommentarer där skribenterna skriker som hysteriska minaretmegafoner eller arabiska matthandlare och tror att ”budskapet” går hem bättre på det viset.
    Kanske är det en arabisk kulturell yttring att anse att den som vrålar högst är bäst och har rätt? Hursomhelst, grandios underhållning är det i alla fall och Sapere Aude är att gratulera som dessutom har modet att låta dravlet stå kvar.

  21. Hallå svenskar? varför går ni med i judarnas spår mesar ?

    jag har alltid tyckt om Sverige så hatar ni oss hatar vi tillbaka Ahmed har rätt bojkota er och israel jävlarna.

  22. jag ska knulla isrraelss mamma bara jag ser en israels kille jag hade döddat han med mina händer

  23. BOJKOTTA ISRAEL BOJKOTTA ISRAEL FAN TA DIG DIN JÄVLA JUDE BAKOM INLÄGGET! FAN VISA UPP DIG OM DU VÅGAR ELLER ÄR DU BARA MODIG BAKOM SKÄRMEN VA? JUDAR HAR ALLTID VARIT GÖMDA DOM VISAR SIG INTE OCH DOM LEKER SVENNAR FAN TA ER! BOJKOTTA ISRAEL HOJKOTTA ISRAEL!

  24. Vi har ett stort problem i världen och vi har mycket viktiga frågor och behöver svar från alla politiker ;Vem stödjer och hjälper Israels brott, ockupation, krig, krigsbrott, bosättningar, massmord, tortyr, våld, förtryck och terror.??
    Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??..Vem ger Israel stöd och hjälp i FN??

    Västvärlden politiker begår brott mot lagen och mot internationell rätt med mänskliga rättigheter..Denna politik skapar orättvisor, krig och krigsbrott i Mellanöstern..

    FN, USA och EU vägrar stoppa och straffa Israel men samarbete går vidare ..Varför Irak men inte Israel??

    Arabvärlden ska kräva alla ersättningar från denna politik..
    Alla Israels brott måste stoppas,straffas och ersättas likadan med andra brott..

    Det finns 28 FNs resolutioner mot Israel som säger NEJ till.
    Vi behöver hjälp ..Alla kan skicka e-mail eller brev som protest mot politiker..Israel får inte gå vidare med alla brott och Israel skiter i FN, EU och USA också..
    Stoppa Israel NU.
    Befria Palestina NU..Innan blir det för sent..
    Stoppa alla Israels kärnvapen som är mot oss alla..
    Stoppa de bara..

  25. Signe: Gå och slå ordet ockupation, vem är det som attackerat och fortfarande attackerar Israel, jo precis arabländerna och palestinerna och de har gjort det sedan Israel bildades. Finns ingen anledning för Israel att slåss på egen mark, man använder angriparnas land till det så långt man kan komma från Israels befolkning. Ockupation, skulle inte tro det. Hur Sverige kan skicka bistånd till ett folk som attackerar och försöker utplåna ett annat folk är helt befängt.

    Sapere Aude, fortsätt ditt fantastiska arbete!

  26. Herregud. Jag läste och läste och trodde hela tiden att inlägget skulle ta en vändning någon gång på slutet, eftersom det du skriver ju är rena skämtet. Att du vaknar upp med huvudet under armen varje dag kan jag förstå – det är många som gör det. Men att du känner att du måste hävda dig i en debatt du uppenbarligen inte har förstått (inte alls, inte på några sätt) gör mig mörkrädd. Läs på lite mer om konflikten. Snälla. För allas skull. Eller så struntar du i det, som också många gör, men skriv inga fler inlägg om det. EU borde ha sagt upp handelsavtalet med Israel för längesedan, eftersom Israel gång på gång på gång bryter mot paragrafen som säger att de inte får exportera varor från ockuperat territorium till EU. Att du tror att kriget skulle ta slut om vi ”bojkottar Palestina” (vad menar du att vi ska bojkotta?) är helt befängt. ISRAEL OCKUPERAR JU PALESTINA, har du missat det?

  27. freeeeeeeeeei palestina

    og skam dere asrail fra hore dumm

    [Hm, jag förstår inte mycket av vad du säger, men du kanske kan förklara dig en annan gång ,,, /Sapere Aude!]

  28. Denna blogg är riktigt bra! En bra motpart till medias subjektiva, Israelhatande(judehatande)artiklar.

    Och att Sapere tillåter vissa kommentarer visar att denna blogg är överlägsen de pro palestinska bloggarna som tar bort kommentarer som inte faller dem i smaken, ett litet tecken på hur ”demokratiska” de som ligger bakom dessa bloggar.

    Länge leve Israel, den enda demokratin i mellanöstern!

  29. SAPERE AUDE JAG KAN SVARA PÅ ALLA DINA FEM PUNKTER OVAN:
    1. DU ÄR INTE JUDE, OCH? DINA KOMMENTARER BASERAS PÅ SIONISTISKA PÅSTÅENDEN OCH TANKAR. SÅ LÄNGE DU TROR PÅ DET FÖRBANNADE FOLKETS SKITSNACK SÅ KOMMER DU FÖRBLI HATAD. DET SPELAR INGEN ROLL OM DU E JUDE ELLER EJ, DU KUNDE LIKA BRA VARIT DET MED DINA TANKAR.
    2. DINA BLOGG ÄR VÄÄÄÄRDELÖS, DET ENDA SOM FÅR OSS ATT SRIVA KOMMENTARER PÅ DENNA JUDEÄLSKANDE BLOGG ÄR FÖR ATT FÖRKLARA FÖR DIG HUR DET VERKLIGEN LIGGER TILL OCH ATT ALLT DU TROR PÅ ÄR PURE BULLSHIT.
    3. JAG ÄR MUSLIM, INTE ISLAMIST – BIG DIFFENECE. STÖDJER HAMAS, FATEH OCH USAMA BIN LADEN – MED ANDRA ORD ALLA SOM ÄR EMOT FOLK SOM DU. DET ÄR INTE ATT VARA ISLAMIST, DET ÄR ATT VARA KUNNIG OCH STÖDJA SANNINGEN OM VAD SOM MÅSTE GÖRAS.
    4. DU E SJUK.. HAHA. PALESTINA TILLHÖR OSS. vI ÖPPNADE FAMNEN FÖR ER JUDAR SOM BLÅSTE OSS OCH TOG ÖVER VÅRT HELIGA LAND. INGEN KOMPROMISS KOMMER SKE SÅ LÄNGE MIN GENERATION FINNS. DET ÄR VÅRT OCH INGET ANNAT. NÄR PALESTNA BLIR SJÄLVSTÄNDIGT SKA VI PERSONLIGEN SE TILL ATT JUDARNA SKA FÅ LIDA SÅ SOM INGEN KAN FÖRESTÄLLA SIG FÖR ATT DOM FÖRTJÄNAR ATT FÅ SMAKA PÅ VÄRRE MEDICIN ÄN VAD DOM MATAT PALESTINIER MED I ÖVER 60 ÅR. SKRIV NU INTE NÅGOT OM FÖRINTELSEN OCH HUR SYND DE VART OM ER HOPPLÖSA JUDAR, EFTERSOM DEN INTE ENS EXISTERAR: DET ÄR BARA ETT SÄTT ATT FÅ OMVÄRLDEN ATT TYCKA SYND OM ER .. PATETISKA MED ANDRA ORD.
    ALLA MÄNNISKOR SOM HAR HJÄRNA FÖRNEKAR FÖRINTELSEN– GISSA VARFÖR? JO FÖR DET HÄNDE ALDRIG!!!
    5. DU ÄR SJUK ? VET INTE HUR JAG SKA FORMULERA MIG MEN DU OCH FOLK SOM TYCKER SOM DIG, GÅR MIG PÅ NERVERNA.. DET ÄR OMÄNSKLIGT ATT ENS TÄNKA DET DU TÄNKER. INSHALLA SÅ FÅR NI SMAKA PÅ ER EGEN MEDICIN. ALLAH ÄR STOR OCH FINNS MED OSS, NÅGON DAG BLIR PALESTINA VÅRT IGEN OCH DÅ.. OCH DÅ.. JADU, DÅ SKA VÄRLDEN BEUNDRAS VÅR TÅLIGHET. DÅ ÅTERVÄNDER VI TILL FALASTIN OCH ALLA JUDAR BLIR LANDSLÖSA EFTERSOM VI INTE GÖR OM MISSTAGET OCH ÖPPNAR VÅRA FAMNAR TILL LANDSLÖSA GRISAR IGEN.

    TILLS FALASTIN BLIR VÅRT IGEN GOTT FOLK, SÅ BOJKOTTAR VI ISRAEL OCH USA, BER OM DERAS UNDERGÅNG OCH STÖDJER VÅRT LIDANDE FOLK NERE I PALESTINA.
    LÄNGE LEVER PALESTINA – BOJKOTTA ISRAEL.

  30. Palestina 4 ever:
    1. Jag är inte jude.
    2. Även om min blogg kanske inte är väldigt värdefull, har den ändå förmått dig att skriva en lång kommentar. Så helt värdelös är den väl ändå inte?
    3. Du är väl islamist eller?
    4. Palestina 4 ever kan jag också ställa upp på – vid sidan av Israel 4 ever alltså.
    5. Tack för en ganska belysande kommentar. Jag håller så klart inte med dig, men det visste du ju redan.

  31. LEVE PALESTINA! det är ganska komiskt att sitta o läsa din värdelösa blogg! vet ni vad ni judar är? ni är de mest rädda, fega befolkning på jorden, okey ni lykas hålla samman de just de som gör er starkare. vi kanske inte har era vapen eller USA som stödjer oss! MEN vi har något som är mer värt! något mer mäktigt och de är ALLAH! Det är just därför ni ser oss som ett hot! vi är redo att ge våra liv för vårt land DEN EVIGA PALESTINA!en sak ska ni ha klart för er, terrorister är de ända ni har i munnen! ni är runt omkring 6.000 000 människor, och vi palestiner är så många så att ögat inte kan räkna och vi kommer koma tillbaka till palestina om de så väl krävs att vi dör! och glöm inte om vi räcknar muslimer så är vi runt om kring 1 miljard!för att få palestina behöver ni gå igenom dena miljard människor!. Nej de ingen två delstat! Det finns ingen israel! DE e palestina o bara palestina vill du bojkotta så kan du åtminstonet försköka? du representerar en så kallad stat som e rena mördare! 3000 människor dog, och innan de intefadan 2000, 2005 mm! om vi ska ta upp terrorister så e det bara ni!OCH USA! ni befiner er i pakistan, afganistan, irak, palestina, somalien och i syreien. fattar ni inte att världen runt om kring er ser! tror ni verkligen er propeganda fungerar????? och dem människor som har trott på er jävla propeganda ÄR riktigt dumma! jag håller med min broder el syster som skrev att vi kommer belönas utav ALLAH och ni kommer att straffas! jalla j2 3arab! BOJKOTTA ISRAEL! BOJKOTTA ISRAEL!

  32. Dumstrut [Se bloggreglerna /Sapere Aude!]

    Din mammas äckliga fitta va e det du skriver?
    Fucking mytoman, tror på dina egna lögner och saker.
    E det VI palestinierna som är terroristerna? SKRATTRETANDE..
    I själva verket är det uppenbart vem som är terrorsiter. DET e ni kuksugande fittor, eller blundar man för att se den feta pansarvagnen mot små oskyldiga stenhållande barn?!
    PISSRAEL kan dra åt helvete.
    Hade personligen kunnat döda varneda jude/israel tilloch med vartenda spädbarn. Har till och med nått en punkt där jag inte ens kan kalla er kuksugare för människor, till och med djur är ett för fint namn för ER.
    HAIL HITLER!

    [Denna kommentar publiceras enbart som ytterligare ett exempel på vad som kan komma ut ur vad man skulle kunna kalla för ”antisemiternas grymtande svintrynen” om man nu vore intresserad av att använda samma språkbruk som kommentatorn, vilket givetvis inte är fallet. – Om någon åklagare skulle vara intresserad av ev. åtgärd, så har jag tillgång till kommentatorns ip-adress. /Sapere Aude!]

  33. Dumstrut [Denna kommentar bedömer jag vara antisemitisk, men jag godkänner den ändå, i syfte att visa ett exempel just på antisemitiskt ”tänkande”. /Sapere Aude]

    Judar är under min fot varje dag jag sover judar pussar min fot inan jag sover judar gömer sig i flygplanen när de släpper bomber judar springer när dom ser en sten judar är terrorister som gått dödat över 3000 i gaza i en månad. Och ni är största fjäskare för svenskar ni vill bara ha upmärksamhet och att svenskarna ska tycka de synd men jag pissar på er ni är ingenting för mig, och ni svenskar som är med israel borde gåt till palestina där dom krigar och se hur dom har det och sen kom hitt och skriv bakom datan era snorungar inga känslor över människor som lider för ingenting.
    Vänta tills domedagen kommer och ni kommer att ångra er era smutsar de finns gud och gud straffar och gud ser , och gud ger oss vår belöning inshallah i paradisen och ni kommer att hämnas i helveten för allt de ni gjort mot barn och kvinnor i palestina. ( BOJKOTTA ISRAEL )

  34. 10,000 raketer är inte få. Riktade mot civila och avfyrade från bakom civila dessutom. BEFRIA JUDEEN, SAMARIEN OCH GAZA! LEVE ISRAEL!

  35. Dumstrut [Se bloggreglerna /Sapere Aude!]

    galet synd.
    man kan inte ens jämföra det israelerna gör, med palestinas få raketer.
    herregud. ni har alltid varit helt jävla omöjliga. 🙂
    död åt sionismen!
    BEFRIA PALESTINA.

  36. jävla israel ni är bajs ni är horor era jävla idiootiska barkotta israel

    Dumstrut [Tack för ditt sakliga inlägg! – Ingen ska säga att yttrandefriheten sitter trångt på Sapere Aude!]

  37. Den som b;r bojkottas är Israel tycker jag . Se hur många oskyldiga barn,kvinnor,gamlingar dom har bombat. jag är själv palestinier ,jag ger exempel på oskyldiga ,min kompis är 18 han ville hjälpa till i den senaste kriget mot Gaza,han körde en ambulans och körde dom skadade till sjukhuset, men plötsligt så bombade israel han när han körde ambulansen !! Vad kallar ni detta !!? om ni ska se vem som ska bojkottas så borde ni kolla efter från början vem som kom och tog landet me våld ,Det är israel så klart !! BOJKOTTA ISRAEL , BOJKOTTA ISRAEL , BOJKOTTA ISRAEL !!!!!

  38. Det finns tråkigt nog inte så mycket att bojkotta från Palestina, eftersom det enda de bygger är bomber och raketer, och de ”exporteras” bara till de södra delarna av Israel.

  39. Jag röstar ”ja” med stor tveksamhet till att ”Palestina” bör bojkottas. ”Ja” därför att vi bör ställa samma krav på anständighet från palestinaaraber som vi ställer på israelerna – och andra. Allt annat är hyckleri.

    Min tveksamhet kommer sig av att jag inte är stor vän av bojkotter över huvud taget. Jag tror att man kan riskera att driva in en nation i större isolering och extremism. I palestinaarabernas fall faller detta argument. ”Palestina” är knappast isolerat idag – tvärtom, ingen annan part i någon annan konflikt får så mycket positiv uppmärksamhet som just dessa araber. Risken för ökad extremism ser jag inte. Det är svårt att hitta något mer extremt än Hamas som gazaaraberna röstade fram i någorlunda demokratiska val.

Kommentarer är stängda.