Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juli 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Jan Hjärpe och Al-Aqsa Spannmål – samma andas barn?

Det är ordföranden för Al-Aqsa Spannmål som misstänks för att ha lämnat ekonomiska bidrag, direkt eller indirekt till Hamas terrorverksamhet och nu ställs inför rätta i Malmö. Läs Svenska Dagbladet här. (Även i DN.)

Då låter SvD den före detta professorn Jan Hjärpe, tillika medlem i nonsens-gänget, uttala sig. Han tror ”att Hamas terrorstämpel kan vara på väg bort” eftersom ”världssamfundet har intresse av att försöka få igång en fungerande fredsprocess”. Då blir Malmö-rättegången ointressant.

Problemet, som Hjärpe som vanligt inte uppmärksammar är, att Hamas inte vill ha någon fungerande fredsprocess. De vill ha ett fungerande angreppskrig med resultatet att Israel utplånas. Visserligen kan politiska överväganden ibland ta överhanden över rent juridiska, men Hamas har rimligen terrorstämplats just därför att de utför förbjudna terrorhandlingar. Det finns inga indikationer på att de tänker sluta med det. Att upphäva terrorstämpeln lär därför bara stärka dem i deras strävan att med våld utplåna Israel. Jag tror ”världssamfundet” till skillnad från Hjärpe är så pass klokt att man inser det.

Fast, det är klart, om inte heller Hjärpe tycker att Israel borde existera, så är ju uttalanden av denna typ att betrakta som en förstulen hjälp på vägen åt Hamas. Hur mycket pengar har Jan Hjärpe förresten givit till Al-Aqsa Spannmål? Han tycker ju ändå att Hamas är sossar – läs här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.