Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juli 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Är FN-skolorna i Gaza Hamas-fästen?

Via denna länk får man uppgifter om att Hamas-terrorister fungerat som lärare i UNRWA-drivna skolor i Gaza.

There have been several high-profile examples of terrorists being employed by UNRWA. Former top Islamic Jihad rocket maker Awad Al-Qiq, who was killed in an Israeli air strike last May, was the headmaster and science instructor at an UNRWA school in Rafah, Gaza. Said Siyam, Hamas’ interior minister and head of the Executive Force, was a teacher for over two decades in UNRWA schools.

Att anställa terrorister som skollärare verkar olämpligt. Det kan ju inte minst leda till att man drar på sig fientlig eldgivning och att barn dödas. Å andra sidan verkar ju Hamas just gömma sig bakom barnen, så det kanske bara är att vänta. Och i väntan på att barnen skall dö, vad ska de lära sig? Här återges artikel 30 i Hamas stadgar, där man ser vad lärarna har för uppgift:

Skribenter, intellektuella, mediafolk, talare, utbildare och lärare, och alla de olika sektorerna i den arabiska och islamiska världen – alla av dem uppmanas att utföra sin roll, fullgöra sin plikt, på grund av den vildsinta sionistiska offensiven och det sionistiska inflytandet i många länder som utövas genom finansiell och media kontroll, så väl som de konsekvenser som allt detta leder till i större delen av världen. Jihad är inte hänvisat till att bära vapen och till att konfrontera fienden. Det effektiva ordet, den välskrivna artikeln, den användbara boken, stöd och solidaritet – tillsammans med det uppriktiga syftet att höja Allahs banér högre och högre – allt detta är element i Jihad för Allahs sak.

Att vara lärare och samtidigt Hamas-terrorist innebär alltså att utföra Jihad. Jihad enligt Hamas syftar till att utplåna Israel. Men är detta verkligen något som FN bör understödja? Det är ju förbjudet enligt folkrätten att angripa andra länder för att utplåna dem.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

13 comments to Är FN-skolorna i Gaza Hamas-fästen?

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Ja samma sak måste ju sägas om t.ex. den polska motståndsrörelsen, de hade ju civila jobb om dagarna.
  Fast tyskarna bombade ju inte skolorna för det, de kanske var mindre blodtörstiga än Israelerna.

 • Realist

  profanum_vulgus, vad är du? Ett antisemitiskt virus eller Hamas propagandachef i Sverige? Med dina lögner och konspirationsteorier riktade mot Israel och judar ligger du bra till för bägge delarna.

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Realist:
  Har du ett exempel på när jag ljugit?

 • Tror du även att Sions Äldstes Protokoll är vad anti-semiter utger det för att vara?

 • Pelena

  Sions vises protokoll
  Från Wikipedia

  Sions vises protokoll (Ryska: ”Протоколы сионских мудрецов” eller ”Сионские протоколы”) är en av världshistoriens mest berömda dokumentförfalskningar. Protokollen påstås vara från den första sionistiska kongressen i Basel 1897 och har påståtts vara skrivna av Theodor Herzl. De förfalskade protokollen beskriver en planerad judisk sammansvärjning med målet att uppnå världsherravälde. I skriften anges frimurare, liberaler, kommunister och kapitalister vara judarnas redskap för att behärska världen.

  I själva verket rör det sig om en bearbetning i flera steg av en satirisk pamflett, publicerad 1864 av den franske författaren Maurice Joly som riktade sig mot Napoleon III. Denna stridsskrift, som ursprungligen inte hade något med judar eller sionism att göra, omarbetades senare av den tsarryska säkerhetstjänsten Ochrana till en antisemitisk propagandaskrift. Den delades bland annat ut 1919 till den vita (tsarvänliga) ryska armén för att stärka dess moral. Nyligen genomförd forskning av den ryske historikern Michail Lepechin pekar ut Matvei Golovinski, agent hos Ochrana, som trolig upphovsman till dokumenten.

  De falska protokollen kom redan samma år i händerna på Alfred Rosenberg, en av nazismens ledande ideologer och inarbetades i den nazistiska propagandan. 1920 finansierade den amerikanske bilmagnaten Henry Ford en upplaga av 500 000 exemplar av skriften. 1934 gavs protokollen ut i Sverige av de två antisemiterna Elof Eriksson och Einar Åberg.

  Den amerikanske serietecknaren Will Eisners sista verk, som publicerades postumt i maj 2005 under titeln The Plot, behandlar ämnet Sions vises protokoll.

  Vid bokmässan 2005 i Frankfurt presenterade Iran en nytryckt engelskspråkig utgåva av protokollet.

  Hamas refererar till protokollet i artikel 32 i sin programförklaring.

  Källor
  ”Jewish World Plot”: An Exposure. The Source of ”The Protocols of Zion”. Truth at Last – publicerad i The Times 16-18 augusti 1921
  Forging Protocols Google cache
  Éric Conan: L’origine des Protocoles des sages de Sion
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sions_vises_protokoll

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Läs vad jag skrev.
  Sion vises protokoll och Hamas stadga är samma sorts förfalskningar.

 • ** Fast tyskarna bombade ju inte skolorna för det, de kanske var mindre blodtörstiga än Israelerna.

  Förklaringen är ganska enkel PV. Tyskarna hade ingen anledning. Varken polacker eller judar använde arabisk taktik att använda skolor som ammunitionsförråd och skydd för stridande enheter.

 • Pelena

  profanum_vulgus:

  Är Hamas stadgar en förfalskning?

 • Pelena

  Mer om UNRWA:
  En tidigare juridisk rådgivare till FN, James Lindsay, kräver att man genomför stora förändringar i FNs sätt att betrakta, behandla och underhålla palestinska araber som i allt utom formell definition har medborgarskap i olika länder men som ändå definieras – och finansieras – som flyktingar.

  Det behöver knappast påpekas att definitionen är skapad just av UNRWA självt. UNRWA har till uppgift att föreviga palestinska arabers flyktingstatus. 26 000 palestinska araber arbetar inom UNRWA. Cirkel är därmed sluten. Till saken hör att av dessa anställda är en oroväckande del – dock långt ifrån alla – terrorister och kriminella.

  UNRWA grundades 1948 för att ge tillfällig hjälp till palestinska arabiska flyktingar. 61 år senare betraktas dessa människor fortfarande som flyktingar trots att de lever i andra länder och trots att deras barn och barnbarn är födda i andra länder.

  I inga andra sammanhang i världen betraktas människor i tredje generation som flyktingar. Till exempel är barn till vietnamesiska flyktingar födda i Sverige svenskar, de är inte flyktingar. UNHCR har hand om drygt 30 miljoner icke-palestinska flyktingar från hela världen. Dessa människor får av både UNHCR och länderna som tar emot dem möjlighet till fullt medborgarskap. Deras barn föds som medborgare, inte som flyktingar.

  Endast de ungefär 3.5 miljoner palestinska araberna betraktas än idag som flyktingar – och endast i arabländerna. Hela resten av världen accepterar dem som medborgare i sina nya länder.

  James Lindsay fokuserar främst på tre områden som han anser kräver omgående förändring:
  1. att UNRWA ”upphör med sina ensidiga uttalanden och begränsar sig till humanitära frågor;
  2. anstränger sig för att säkerställa att organisationen inte anställer eller ger bidrag till terrorister och kriminella;
  3. tillåter UNESCO eller annan neutral organisation att förse UNRWAs institutioner med balanserade och icke-diskriminerande skolböcker”.

  Läs mer här:
  http://www.ilyameyer.com/2009/01/vill-du-veta-vart-dina-pengar-gar.html

 • Anonym

  profanum_vulgus

  ”Realist:
  Har du ett exempel på när jag ljugit?”

  Ja, för att bara ta ett exempel i mängden, så påstår du att Hamas har erkänt Israel. Det är lögn. Hamas vill förinta Israel – inget annat.

  I samma andetag påstår du att Likud inte har erkänt Palestina. Det är förvisso sant, men inte samma sak som att Hamas inte har erkänt Israels rätt att existera. INGEN har erkänt Palestina, eftersom Palestina inte finns. M a o har inte heller Sverige, Ghana eller Mongoliet heller gjort det. Så varför pekar du specifikt ut Likud?

  Mer lögner från dig:

  ”Sion vises protokoll och Hamas stadga är samma sorts förfalskningar.”

  Hamas stadgar är skrivna av Hamas och något som Hamas står bakom. Sions Vise Protokoll är inte skrivet av judar. Vari ligger likheten?

  Jo, du ljuger hela tiden och ditt mål är att smutskasta judarna som folkgrupp. Förakt är vad jag känner för dig och dina kumpaner.

 • […] för Hamas, MH Boccara om fortsatt raketbeskjutning, Kjellberg, IiS, Ilya Meyer, Sapere aude, 2, 3, 4, MXp om ‘motståndsdoktrinen’, 2, […]

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Anonym:
  Nej, sion vises protokoll blir inte mer sant för att man byter förmodad upphovsgrupp. Hamas erkände Israel 1988, och har upprepat det gång på gång, senast i en intervju i år uppgav Hamas ledare att de skulle upprepa sitt erkännande för vilken västmedia som helst, men att det aldrig togs upp av västmedia.

  Vad skulle det då spela för roll om man inte erkände Israel?

  Så varför finner man aldrig ”hamas stadgar” hos hamas eller grupper som stöder hamas?

  Du är uppenbarligen förvirrad.

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pelena:
  Ja, varför tror du annars att det bara är Hamas-fientliga grupper som visar upp dem?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.