Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Folkpartiledaren Jan Björklund om Hamas

I partiledardebatten i Riksdagen den 14 januari var Jan Björklund den ende av partiledarna som verkligen tog bladet från munnen när det gäller Hamas. Så här sade han:

Det var Hamas som bröt vapenvilan. Hamas skjuter urskillningslöst raketer mot civila samhällen i Israel och har gjort det under flera år. Israel har rätt att försvara sig, men väpnat försvar måste ske på ett sådant sätt att civila offer undviks.

Långsiktig fred i denna del av världen kan bara uppnås genom ett fredsavtal med en tvåstatslösning, en palestinsk stat vid sidan av Israel. Ett huvudproblem är att Hamas inte vill ha en palestinsk stat vid sidan av Israel. Hamas mål är att bilda en palestinsk stat ovanpå ruinerna av Israel.

I ett fredsavtal måste Israel lämna de palestinska områdena och Västbanken, men Israel måste då kunna lita på de områdena inte blir baser för terrorism mot Israel. Bara så kan en fredlig framtid byggas i regionen där israeler och palestinier kan leva i trygghet sida vid sida.

I Malmö och Helsingborg brinner nu judiska kapell. Att angripa judar också i vårt land har blivit legitimt på grund av den stämning som byggs upp. I demonstrationståg ser vi nu flaggor för terroristorganisationer och till och med hakkors. Sådana handlingar är helt oacceptabla och måste fördömas å det kraftigaste.

Källa: Kammarens protokoll.

Just det. Hamas är ett ”huvudproblem”. Det är först när detta huvudproblem undanröjts, som förutsättningar för fred med Israel skapas. Hamas vill utplåna Israel. Deras ”fred” är en fred utan Israel.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 comments to Folkpartiledaren Jan Björklund om Hamas

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Ja självklart. Att sparka dig för dina oaccepterade åsikter är fel. Men folk som har fel åsikter är oacceptabla.

  Jag undrar fortfarande varför du känner dig tvungen att ljuga för att försvara Israel. Jag kan fatta Goebbelstaktiken, men om du verkligen tycker att det Israel gör är fel och måste ljuga för att slippa erkänna att Israel gör det…hur känns det?

 • […] 3, 4, Jihad i Malmö, 2, Ilya Meyer, 2, 3, MXp, I Gilboas svala skugga, Mellanöstern aktualia mm, Sapere aude!, 2, 3, gudmundson, Dick Erixon, 2, 3, Aqurette, 2, Israel i Sverige, 2, 3, […]

 • Anonym

  titta på detta, alla ni så kallade humanister. Ni kanske kan starta med att börja hjälpa palestinerna att skydda sig mot gruppen som drar dem under!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=n4Q-znnAPyI

 • ”Ja självklart. Att sparka dig för dina oaccepterade åsikter är fel. Men folk som har fel åsikter är oacceptabla.”
  Men du har ju själv förklarat alltsammans: Hamas vill utplåna Israel, det vill du också. Vad ska du då med dessa samtal till ?Varför hymla om detta ?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.