Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kalender

april 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Ingen vapenvila för Hamas

Som väntat har inte Hamas tänkt avsluta sitt angreppskrig mot Israel. Raketer har avskjutits från Gaza även idag. Läs här och här.

Hamas påstår märkligt nog att man inte tänker sluta skjuta förrän de Israeliska trupperna lämnat Gaza. Läs om det t. ex. här och här. (Man noterar här dock igen tyvärr att SvD vänder på orsaksföljden: Det israeliska försvaret svarade här på ett nytt Kassamangrepp från Hamas. Ändå lyder rubriken: ”Nytt flygangrepp trots eldupphör”, som om det var Israel som började.)

Men de israeliska trupperna lämnade Gaza redan år 2005, och har inte befunnit sig där på över tre år. Ändå har Hamas under hela denna tid beskjutit Israel.

Det går därför inte att nu tro på att Hamas kommer att sluta beskjuta Israel om Israel lämnar Gaza. För Hamas kommer alltid att fortsätta sitt angreppskrig, både före, efter och under varje israelisk truppnärvaro i Gaza.

Var israeliska trupper befinner sig har ingen betydelse för Hamas. Det enda som betyder något för dem är att utplåna Israel.

Tillägg senare samma dag: Det tycks som om Hamas nu påstår att de nu iakttar någon slags ”vapenvila”, dvs. tahadhiya eller hudna. Läs här. De har alltså funnit denna taktik vara den för närvarande lämpligaste i sin strävan att utplåna Israel.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

21 comments to Ingen vapenvila för Hamas

 • din sionist….. du kommer inte komma långt med dina lögner, omvärlden har ökat sin kunskap om israel

  LÄNGE LEVER PALESTINA;

  israel= massmördare, småbarnsslaktare, etnisk rensning, folkmord… när har israel accepterat en vapenvila
  svar:ALDRIG,, israel är blodtörstig
  http://www.gazasolidaritet.se/

 • marko

  angående de tunnlarna här har jag översatt ett artikel som var publicerat på den israeliska tidningen “Maariv” artikel av Nadav Zeevi 16.01.2009

  Så fungerar ”Tunnel industrin” i Gaza

  Sedan Hamas erövrade Gazaremsan dess militära makt växer, särskilt tack vara Iransk support.
  Här skall presenteras en blick över det omfattande nätverket av smugglingar av vapen, pengar och soldater till Hamas styrda Gaza.

  Under de senaste åren, särskilt efter Hamas tog kontrollen över Gazaremsan i juni 2007, den organisation genomgick en snabb process som har stärka hans militära gren med stora mängder av vapen och krigsmaterial.
  Dels för de mängder av vapen som föll i händerna på Hamas efter utslagning av Fatah, dels från en egenproduktion av Hamas och en del som kommer fram till Gaza via Egypten och Syrien med iranska stöd genom ett nätverk Tunnlar nära Rafah.

  Förutom vapen, genom ett nätverk av tunnlar kom till Gazaremsan krigsföringsexperter, teknisk kunskap, och mycket pengar, vilket gjorde att Hamas har vuxit i dimensionerna till en storlek av en liten armé som i tids av behöv kommer att ha nära 15 tusen soldater som är väll tränat och utrustade.

  Hamas lyckades kopiera den modellen av Hizbollah, med att åka den hotet av raket beskjutning till 40 kilometer djup på den israeliska hemmafronten.

  Israel förstår att det är omöjligt att nå ett totalt upphörande av smugglingar via dessa tunnlar och inte heller den egenproduktion vapen av Hamas, men Israels förhoppningar är att begränsa smugglingarna med betoningen på de lång räckvidd raketer.

  . Sedan sommaren 2005, Hamas började intensifiera sin beskjutning av raketer på de västra Negev samhällena för bland annat att förstärka sin identitet som en Jihad rörelse med uppmaning från Iran,
  Israel från sin sida har insett att de måste skapa en avskräckande moment och samtidigt hantera på allvar smugglingarna problemet.

  Operationen ”Gjutet Bly” – inte bara ett svar på de åtta åren av raket beskjutning.

  De Grad raketerna (Katyusha) och de övriga granatkastare bomber som Hamas har nu för tiden börjar sin väg till Gaza remsan med flyg eller med båtar från Iran till Sudan och Eritrea. Därifrån via landvägar till Sinai öknen till händerna på de Beduin stammar i norra Sinai, särskilt till ’Tarabin’ stammen som smuggling är deras huvudet sysselsättning. Förutom vapen smugglar de knark och kvinnor. De är inte ens rädda för att möta den egyptiska armén när den försöker ingripa. Det påståendet av de Egyptiska myndigheter att smugglingarna in till Gazaremsan sker med båtar till Gaza hamnen eller till Gaza stränder har ingen grund i verkligheten. Ingenting kommer till Gaza via havet utan först testas av den israeliska flottan. Egypten som av olika skäl föredrar att bortse problemet och förkasta konflikten med Tarabin stammen införts i norra Sinai, och de inte heller har bråttom att hantera den brutna gränsen mot Sudan.
  Egyptierna har ignorerat ett antal gångar möjligheten att ingripa på smugglingar som var på väg från Sudan baserat på information från Israel och även information om dess exsakta läge av vapen samlingsplatser i Sinai öknen
  Nyligen finns tecken på en förändring i den egyptiska position, orsaken till den här förändringen kommer efter en serie offentliga förödmjukelser som Hamas har orsakat egyptiska myndigheter, bland annat att Hamas har ignorerat och dök inte upp till ett antal möten som var organiseras av egyptierna.

  Förändringen beror också på den växande insikten i Egypten att Hamas är också ett egyptiskt problem. Den ’Muslimska bröder’ stöd till Hamas, de enorma vapen samlingar i Sinai öknen och i Gaza remsan kan lätt användas till attentat mot Kairo för att skaka stabiliteten i den Egyptiska regeringen.

  Visionen hus Hamas i första steget är att störta de pragmatiska regimer i regionen precis som de har stört de palestinska myndigheterna i Gaza remsan. Deras vision är att skapa ett ’Muslimsk nation’ som i första hand skall inkludera hela arab världen och i den långsiktigt vision, hela världen. Israel såklart är ett stort hinder som måste förstöras.

  Hamas under senare år har antagit på sig den modellen av Hizbollah och med stöd från Iran, Syrien och Hizbollah agerat de snabbt och effektivt att kopiera denna modell till Gaza remsan.

  . Operation ’Gjutet bly’ är ett strategiskt steg som kommer inte bara som en hämnd på åtta år av dropp raketer på dem Israeliska samhälle runt om Gaza, ’Gjutet bly’ mål är främst att stoppa processen med Hamas förstärkning samt att skapa en effektiv avskräckning moment. Att förstöra som mycket som möjligt den egenproduktion vapen som Hamas har och att minska dessa smugglingar kapaciteten.

  Hizbollah som modell

  Hamas har byggt sin militärmakt efter den Hizbollah modellen. Detta är ett system som vill ge ett svar till den israelisk överlägsen militär teknik, medan man förlitar sig på det utbud av raketer som kan skada Israel i ryggen fortsätter Hamas ledningen i Damaskus med stöd från Syrien och Iran att inmata teoretisk och teknisk kunskap, leveranser av vapen, utrustning och utbildning till Hamas aktivister i Iran och Syrien.

  Enligt den israelisk ’Shabak’ (sherut bitahon eller ”shin bait” betyder security service) under året 2007, som inkom har Hamas militära gren en betydande del av sitt budgeten, som uppskattad up till tiotals miljoner dollar har kommit från de smugglings tunnlar. Finansiering av organisationens verksamhet finns i tre huvudsakliga källor: Iran, ’den motiverade Samlingspartiet’ – en organisation som upprättades år 2000, som samlar under sin tak mer än 50 Islamiska fonder runt om i världen – och pengar som samlas som skatt i Gazaremsan.

  Nyligen 36 av detta fonder har blivit förklarat olagliga i Israel. Undertecknades av försvarsminister, Ehud Barak. Enligt Shabak, överfördes under 2007 cirka 120 miljoner USD till västbanken och Gazaremsan för att finansiera terror organisationer och infrastruktur verksamhet för civila.

  Dessa utsedda medel som överförts till Gaza via högkvarteren i Damaskus går via stationer i Europa till Sinai och sen smugglas in till Gazaremsan via tunnlar. En annan rutt är att genom Syrien banker går pengarna till en privat pengar växlare i ett annat arabiskt land, sen flyttar pengarna till en växlare på Gaza remsan.

  Tunnlar ekonomin

  Enligt beräkningar som gjorts just innan Operation ”Gjutet bly” det fanns cirka 400 aktiva tunnlar i Rafah, och kanske ännu mer. i dessa tunnlar smugglas allt möjligt, bränsle, gas, däck, kylskåp och andra konsument varor, djur, vapen och människor.

  Verksamheten utgör ca 90% av verksamheten på marknaden i Gazaremsan för 30-40 miljoner dollar per månad. Kostnaden för att gräva en tunnel beräknas till cirka 70 tusen dollar, hälften av den summa betalat till den som är ägare av hus, där tunneln öppningar finns, på båda sidor om gränsen.

  Inkomsten av tunnlarna beräknas upp till 30 till 50 tusen dollar per månad. Den som vill köpa en tunnel måste vara redo att betala upp till 150 tusen dollar eller mer. Enligt Hamas krav, var och en med en tunnel måste registrera sig och betala registreringsavgifter belopp på 39 tusen USD för en ny tunnel – och 13 tusen USD för en befintlig tunnel.
  Mot betalning, tillhandahåller Hamas el till tunneln. Det finns också en årlig avgift på 2700 USD per tunnel.

  400 Aktiva tunnlar Från Egypten till Gaza och vice versa

  I Rafah och längs Philadelphi rutten finns ett omfattande nät av tunnlar som genom dessa passerar allt från terrorister, vapen, människor och krig utrustning till konsument varor Vikten av tunnlarna har vuxit ännu mer med nedläggning av Rafah gräns övergångar av Israel när de lämnade området 2005 och sedan Hamas tog kontrollen över Gazaremsan i juni 2007.

  Enligt beräkningar just innan operationen ’Gjutet bly’ det fanns mer än 400 aktiva tunnlar i Rafah med koppling mellan hus på den palestinska sidan till de som finns på den egyptiska sidan. Den israeliska Flygvapnet har sönder bombat minst hälften av dessa tunnlar sedan operationen inleddes. Bombningen inriktning i första hand på bygget som är på den palestinska sidan som har tunneln öppningen. Israel beräknar att bara efter striderna slut kan man ha en riktig bild av tunneln destruktion i Rafah.

  Det första spåret av vapen smugglingar är som beskrivs ovan, alltså, från Iran med flyg eller med båtar till Sudan och Eritrea, därifrån via lands vägar till norra Sinai halvön till händerna på beduin smugglare, särskyld till Tarabin stammen. Då samlas vapnet i ett område i norra Sinai kallas Risan, därifrån till den egyptiska Rafah och sist via tunnlar till den palestinska Rafah.
  Det andra spåret är smugglingar av krigs material och vapen belägna i Egypten IDF gamla utrustning och andra Egyptisk militära utrustning från Egypten till Gaza genom Rafah tunneln.

  Egyptierna fruktar konfrontation med Beduin stammar

  Egyptierna har svårt att hantera stammens Väpnade gäng i området som hanterar narkotika, vapen, konsumentprodukter och människor (kvinnor) smuggling till Israel och Gazaremsan.

  Faktum är att egyptierna har ”givit upp” kontrollen över den norra delen av halvön Sinai till Tarabin stammen, och i gengäld stammen kommer inte ner till den turistiska halva i södra Sinai. De egyptierna Säkerhetsstyrkorna har en rädsla för en konfrontation med Bedouin stammar i området. Israel har låtit Egypten att lägga ett par hundra fler poliser i Rafah området samtidigt ”titta bort” på brott mot fredsavtalet i hoppas att detta skall förbättra på situationen. Men egentligen i själva verket ingenting har hänt.

  För två månader sedan kidnappades Beduiner chefen för säkerhetsstyrkorna i Egypten, egyptisk officer med rang av brigadgeneral med 10 av hans soldater. Denna kidnappning aktion var ett svar på dådet av en beduin som dog av Egyptiska polisen när han inte stannat vid kontrollpunkt. Generalen och hans följe var på väg att övergå till mitten av Sinai när de blev attackerad. Efter kidnappningen bröt sammandrabbningar mellan egyptiska polisen och beduiner, då dödade tre Beduiner. Tre dagar senare den tjänsteman och hans soldater släpptes.

  Den 22 januari 2008 Hamas bröt gränsen staket i Rafah. Smtidigt som mängder av Gaza bor flydde till den Egyptiska Rafah, smugglades inom ett par dagar enorm mängder med vapen från fordon som stod väntar i Sinai vapenbaser.

  Enligt intelligens beräkningar under genombrottet i Gazaremsan staket smugglades bland annat avancerad anti tank missiler. Till slut bara på den 3 februari 2008 lyckades egyptierna stänga gränsen.

  Mer avancerade missiler

  Om den iranska smuggling mekanismen till Gaza kan man läsa följande historia: I slutet av februari 2008 exploderade några 122 mm Grad raketer i Ashkelon. Denna nya standard förbättrat modell var inte känd förrän då. Raketen bestod av fyra avsnitt av 50 centimeter som skall monteras i senare skedd och att de skall vara lättare att smugglas.

  Det är känt om två modeller till av Grad raketer som har smugglat in till Gaza. Den ena är den 122 millimeter förbättrat Grad med räckvidd av 20,4 kilometer med ett explosiv huvud som väger 66 kg producerar i Iran, de andra är122 millimeter Grad med räckvidd av 40 kilometer med en ett huvud som väger 22-18 kg (som omfattar också flera tusen runda metal kulor i raket spetsen) producerar i Kina. Dessa raketer faller nu förtiden i Ashdod och Beer Sheva som är cirka 40 km från gaza remsan.
  Hamas har också förbättrat sin arsenal av övriga granat kastare bomber.
  Den 24 februari 2008 var den första träffen i Israel av mortel bomb 120 millimeter standard. Dessa bomber var en förbättring av israel tillverkat bomber som såldes till Iran på 70 talet innan den muslimska revolutionen.

  I Gazaremsan finns det ett tiotal anti tank missiler tydligen modeller av Konkors och Sager från rysk tillverkan. Sedan Hamas tog kontroll över Gazaremsan smugglades stora mängder med sprängämnen och råvaror för tillverkning av hög kvalitet sprängämnen.

  I en sammanfattande rapport för 2007 av israeliska Shabak har Hamas smugglat in till Gaza från juni 2007 fram till slutet av 2007 som minst 80 ton sprängämnen som har förbättrat prestandan på de Kassam raketer. Det är också känt att Hamas har några SL7 missiler, (anti- air) Det exakta antalet är inte känt, men så långt det är känt att de var utnyttja i striderna nu i december-januari.

  Utbildning av aktivister i Iran och Syrien

  Den 3 juli 2007 lyckades israeliska armen att stoppa en självmordsattack som var tänkt att ske i centrala Beer Sheva, Med gripandet av terroristen som var väpnade med sprängämnen bälte, medgav han att han gick från Gaza via tunnel till Sinai och sen från Sinai in till Israel.

  Även när det gäller militär utbildningar Hamas har förbättrat sig. Hittills har åtta gånger, med varje cykel består av 150 personer, har skickat till utbildning i Iran. Aktivister lämnar Gaza till Egypten via tunneln, då med flyg till Syrien, och till Teheran, där de genomgår utbildning. Det finns två typer av kurser: en kort kurs, som varade en och en halv månad och en lång kurs som varade i sex månader.

  Syrien också utbildat många av Hamas aktivister: mer än 600 aktivister utbildade i landet hittills. Utgången från Gazaremsan samma sätt som aktivister går till utbildning i Iran.

  IDF: Tunnlarna är den centrala axel till Hamas förstärkning

  IDF talesman avses uppgifter om tunnlarna längs Philadelphi rutt har ca 200 tunnlar och 400 till – 500 öppningar. ”Av de ett stort antal tunnlar används för smuggling av utrustning och vapen för att hjälpa de stridande i Gazaremsan. ”

  ”Tunnel längs Philadelphi sträckan finns ett antal öppningar, som vanligtvis grävs på hus av civila i Rafah. Sedan Hamas beslag av Gazaremsan i juni 2007 till idag, kontrollerar majoriteten av tunnlarna av organisationen. I allmänhet används Tunnel som ett plattform för stort antal kriminella smugglingar samt civila varor såsom mediciner, mat, kläder, pengar, bränsle och gas. ”

  ”Under den tiden som gick sedan juni 2007 har användning av tunnlarna har vuxit och har förstärkt terroristorganisationer i centrala Gaza. Nu kan de presentera många olika vapen bland annat vapen av olika slag från standard till avancerade, råvaror att tillverka vapen själv och andra. Det är också medlemmar av de Beduin stammar i de egyptiska och i den palestinska Rafah som använda dessa tunnlar. ”

 • I flera veckor har jag försökt få ett rakt svar på samma fråga, utan framgång. Kanske kan du svara?

  På vilket sätt har barnen utgjort ett militärt hot mot Israel?

  Välkommen att svara. Här, eller i min blogg.

 • livelev: läs t. ex. här:

  http://www.lennarteriksson.se/blog/?p=1743
  http://www.lennarteriksson.se/blog/?p=397
  http://www.lennarteriksson.se/blog/?p=94

  Många fler bilder och filmer finns tyvärr på detta elände. En till kommer här, som nog är svaret på din fråga: barnen är inget militärt hot, men Hamas gömmer sig bland dem:

  http://www.lennarteriksson.se/blog/?p=756

 • Det finns hopp. Det existerar nämligen muslimer som är betydligt klokare och mera fredsvänliga än svenska terroristgroupies.

  Israel should accept that Palestinians should get the whole of the West Bank and Gaza. Palestinians should accept that no land in Israel belongs to them.
  Mustafa ElNagar, Medina, KSA

  [bbc newsforum]

 • Håller du med mig om att den som avlossar ett vapen är ansvarig för var kulan träffar?

  Eller att den som utför en handling är ansvarig för densamma?

 • matte

  Stöd inte islamisterna! De talar om ett totalt värlsherravälde för sitt taliban-styre! Dvs total diktatur och terror mot all opposition!
  Matte

 • livelev: Jag vet inte vem du frågar, men visst är Hamas ansvariga för alla raketer de skickat mot Israel utan att överhuvudtaget bry sig om vem de träffar. Den som gömmer sig bakom barn är också ansvarig för att försätta barnen i livsfara.

  Du ställer många frågor. Vad har du för svar själv?

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Israel har ju beskjutit Gaza under hela den tiden också. Varför blir det då Hamas som börjar? Israel har ju under vapenvilan (från i sommras) dödat 10 Palestinier för varje Israel som dött, och sett under de senaste 8 åren har Israel dödat 100 palestinier för varje Israel som dött.

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  http://www.youtube.com/watch?v=eBYsNdLYgmA

 • hamas försvaras sig själva ifrån en terrorstat som våldtar i princip hela landet, stjäl betydligt mer än gränserna. vad säger su om det Saupere Auede.

  israel har ingen rätt att konfiskera mark, o avbryta exempelvis elen o vattenledningarna i GAza och västbanken.
  vad får jag för svar ifrån dig då MR SIONIST?????

 • […] om TT, Erik Svansbo om TT, Erixon, Johan Ingerö, 2, Johanna (Citronfjärilen), GH, ST Ledarblogg, Lennart Eriksson, HAX, MH Boccara, Dibbuk, MXp, Al Hamatzav, Fredrik Malm, Fria Iranvänner, Per Gudmundson, JiM, […]

 • zainab, svaret blir: Jag tror du har fel på det hela taget, och i synnerhet om allt du skriver i din senaste kommentar. Men du har rätt i ett avseende. Nog är jag ett slags sionist, det stämmer.

  – Hamas försvarar ingenting, inte ens den egna civilbefolkningen. Det är en organisation som genom angreppskrig vill utplåna Israel.
  – Israel är inte någon terrorstat som våldtar hela landet och stjäl. Ge exempel på våldtäkt och stöld, tack
  – Israel har inte konfiskerat något vad jag vet. De s.k. bosättningarna är oftast ärligt inköpta. Ge ett exempel på konfiskering, tack.
  – Att avbryta el och vattentillförsel kan vara ett led i legitim försvarskrigföring. Men ibland har det ju varit Hamas själva som avbrutit i vart fall eltillförseln till Gaza och låtsats att det var Israels fel.

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Sapere Aude!:
  Vad tror ni fanatiker igentligen att ni tjänar på att låtsas vara ännu okunnigare än ni är?

  Är det bara för att slinka undan att behöva berätta om era egentliga mörka åsikter?

 • profanum: Vad är det nu jag har missat? Jag är okunnig om många saker, jag låtsas inte.

 • Jag har inget svar.

  Det enda jag ser är att en väldig massa barn är slaktade, och jag vill veta vem som egentligen bär ansvaret för det.

  I Nürnbergrättegångarna fastslogs principen att den som utför handlingen är ansvarig för dess verkan. Nazist efter nazist försökte skylla på någon överordnad. Ingen ville stå för sina egna mord. Men rätten fastslog att varje stridande hade ett personligt ansvar och dömde nazisterna utifrån detta.

  Jag hoppas att vi får en internationell tribunal som granskar vad som hände de senaste veckorna i Gaza. Om det var Hamas som drev barnen i döden, så ska de dömas för det. Om det var israeliska soldater som skjöt mot barnen så ska de dömas för det. Jag vill helt enkelt inte att den som är ansvarig kommer undan, vem det vara månde.

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Föresten för Ni som vägrar sluta ljuga:
  Redan 2006:
  http://www.guardian.co.uk/world/2006/jan/12/israel

 • Dannie

  Enligt livelev ”resonemang” så skulle allierade styrkorna dömas för att hitlerjugend först existerade och sen blev beskjutna med svarseld. Barockt.

 • Henry

  livelev, vad gnäller du om? Palestinierna får precis det de ber om – konflikt. Vill de ha fred, så får de fred. Men vi vet alla att terrorist-Hamas inte är intresserade av fred, utan av att mörda alla judar och ta över deras land. Och israelerna är inte särskilt imponerade av den ”fredsstrategin”.

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Sapere Aude!:
  Vi kan bara ta konfiskerandet som du inte kännert till. Israel har en särskild myndighet för fördelande av ”krigsbyte”, t.ex. tog man alla bilar som fanns i området kring presidentpalatset när man belägrade Arafat, sedan blev förbanden osams om vilket som skulle få mest av bilarna.
  Man har annekterat golanhöjderna, jerusalem, sheeba och nästan hela västbanken.
  Att köpa mark privat och sedan låta en stat annektera den kallas också för att konfiskera.

  Som jag sagt innan, jag fattar om man försvarar Israel som nation, men av någon anledning är det bara extrema fanatiker som gör det. De kan inte stanna vid att försvara nationen, utanförsvarar alltid politiken hur vidrig och fascistisk den än är.
  Jag gillar Sverige som nation, men jag behöver för den skulle inte fanatiskt försvara varje politiskt beslut.
  Att mörda tusen människor för att vinna ett val skulle jag t.ex. aldrig stödja, men jag skulle fortfarande stödja Sverige som nation.

 • profanum_vulgus

  [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Om du inte förstår vad jag menar så kan du läsa denna artikel av en nationalistisk israel:
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1056269.html

  Alltså kritik av massmord som en stat begår innebär inte att man inte samtidigt kan älska den staten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.