Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juli 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vem är chef på Migrationsverket: generaldirektören eller Eugène Palmér?

Generaldirektören Dan Eliasson säger här till Dagens Nyheter att han inte har några synpunkter på min hemsida eller min blogg, och att det är okej att demonstrera för Palestina och mot Israel om man är chef på Migrationsverket – ”och även vice versa”. Tack för de orden, Dan!

Men varför har du då tillåtit Eugène Palmér att närmast förfölja mig i ett och ett halvt år? Du och Palmér tycks ha mycket olika uppfattningar om yttrandefriheten.

Vems synsätt är det som skall gälla på verket, generaldirektörens eller Palmérs?

Varför måste jag sluta som chef och tom. helt och hållet på verket för att jag har gjort någonting som enligt dess generaldirektör är ”okej” för en chef att göra? Är det inte snarare Palmér som borde sluta, om någon?

Generaldirektören och jag är ju tydligen överens i frågan om yttrandefrihet. Det är Palmérs ställningstagande som är apart.

(För tydlighetens skull: Jag har aldrig demonstrerat mot Palestina. Däremot anser jag i likhet med Sveriges regering att Hamas är en terrororganisation. Det är dem jag mest kritiserat på senare tid. Om de palestinska araberna vill ha en egen stat till – vid sidan av Jordanien – kan de få det, bara det inte innebär att Israel utplånas på kuppen. Denna min uppfattning överensstämmer också med regeringens.)

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 comments to Vem är chef på Migrationsverket: generaldirektören eller Eugène Palmér?

  • Ted

    Stå på dig Lennart!
    Bra att du stämmer verket igen för deras bisarra övertramp!

    Jag önskar bara jag kunde hjälpa till med något…

  • […] drillas palestinska barnsoldater Bloggen Sapere aude! som drivs av Lennart Eriksson som sparkades från Migrationsverket för att han driver denna bloggen visar hårresande bilder på hur man skapar barnsoldater i […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.