Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

augusti 2020
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Penninggaloppen

Här skriver Per Gudmundson i SvD i fredags om biståndet till Palestina. 700 milj. SEK/år är det frågan om. Men hur många år är det frågan om? Och framför allt: till vilken nytta?

Sveriges Regering skriver i denna länk om hurusom ”biståndet” skall försiggå under ett antal år framöver. Läs särskilt regeringens pdf-fil.

Allt detta verkar ju ganska nyttigt. Dessutom kan man här läsa – som pdf-nedladdning – hur PLO – som inte regerar i Gaza – tänker sig en egen stat på ”Västbanken” och i Gaza. Länken är hämtad härifrån.

Där skriver de att den palestinska staten ska upprättas på ”Västbanken” och i Gaza.

Men: I Gaza regerar Hamas efter vad som närmast måste betraktas som en statskupp. Hamas verkar också på ”Västbanken”. Hamas vill definitivt utplåna staten Israel. Och PLO – som enligt sina stadgar vill upprätta en egen stat inte endast på ”Västbanken” och i Gaza, utan i hela Palestina – är en ganska tandlös organisation. Någon särskild palestinsk ”myndighet” har de i vart fall inte förmått skapa.

Ändå skänker Sverige, dess folk och skattebetalare, 700 miljoner svenska kronor till – ja vad?

Vad pågår i Gaza och på ”Västbanken” som är värt att stödja – år efter år efter år?

Vilka resultat har dessa insatser uppnått?

Ingen vet – för demokrati, frihet, broderskap är som det vill synas fortfarande främmande företeelser i de palestinska arabernas värld.

Vart tar då pengarna vägen?

1 comment to Penninggaloppen

  • […] Israel? Mycket tyder på att svaret på den frågan tyvärr är ja. Redan för drygt tre år sedan skrev jag om Sveriges ”bistånd” till ”Palestina” som redan då – och […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.