Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

april 2020
M T O T F L S
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

KGB+PLO=Sant?

Per Gudmundson skriver i sin blogg, att PLO nog närmast var att anse som ett påhitt av sovjetiska KGB. Enligt en källa som han refererar, skulle PLO:s ”national charter” ha utarbetats i Moskva.

Om det är så vilar den totalitära skuggan mörk över Gaza och ”Västbanken”. Palestiniernas ledare måste inte endast frigöra sig från inflytandet av totalitär kommunism, utan även från den sovjet-kommunistiska typen av imperialism. En lång väg till demokrati och frihet, kan det tyckas. Fast å andra sidan går det an att ta intryck av sin granne, Israel, som inte haft några problem att införa just demokrati och frihet i sitt land.

Men de palestinska araberna har ännu inte ens något land som de vill/kan kalla sitt. Så kanske vore det dags för dem att avbörda sig KGB:s inflytande – Sovjetunionen har ju ändå upphört att existera för länge sedan – och anta demokrati och frihet – och därmed också fred – som sin ledstjärna. Då kanske det vore möjligt även för dem att få ett eget hemland.

Detta dock om de vill och om de inte anser att utplåningen av Israel är mer värd än fred, försoning, frihet och demokrati. Allt för många palestinier tycks dock tyvärr ännu anse att utplåningen av Israel är högsta prioritet.

1 comment to KGB+PLO=Sant?

  • A-K Roth

    Inläggen från de arga röda i din artikel 13 maj om ”ADA” visar arvet från Sovjetblockets lanserande av PLO. Demoniseringen och uppviglingen var planerad enligt artikeln och boken Gudmundson länkar till. Den rumänske avhopparen Pacepas memoarer har man delvis kunnat läsa på nätet i flera år. Antar att de arga röda sörjer Ceausescu och Sovjetblocket och får sitt utlopp i att fortsätta det ensidiga demoniserandet. Hycklande, människofientligt och ohederligt men de kan väl inte bättre, stackarna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.