EU-parlamentarikern, tillika ordföranden i Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Lars Adaktusson skriver om denna kalamitet i sin blogg:

Häromveckan inbjöd partigruppen GUE/NGL, som samlar allehanda kommunister och vänsteraktivister och där bland annat det svenska vänsterpartiet ingår, palestiniern Leila Khaled att tala i Europaparlamentet.

Leila Khaled är medlem i den av EU terrorklassade organisationen PFLP och deltog själv i flera uppmärksammade flygplanskapningar på 60- och 70-talen. Under sitt anförande i Europaparlamentet hann hon med att både försvara och glorifiera terrorhandlingar och att fälla grova antisemitiska uttalanden (bland annat genom att jämföra Israel med Nazityskland).

Nåja, kapningarna var nog ”endast” två, inte ”flera”, men två är illa nog. Att hennes uttalanden var antisemitiska framgår dock tydligt och klart:

Som du ser och hör jämställer Khaled å ena sidan det som sionisterna påstås göra i ”Palestina” med nazisternas Holocaust. Hon säger också att det inte ska få finnas en enda sionist kvar i ”Palestina”. Å andra sidan tycker hon uppenbarligen att det som nazisterna gjorde var rätt, emedan hon avser utföra precis samma utrotning och fördrivning av sionisterna från ”Palestina” som nazisterna gjorde under Holocaust! Ett tydligt tecken på detta är att hon hyllar mördaren i Har Adar, och kallar honom ”martyr”. Hon hyllar således en judemördare i EU-parlamentet, detta samma dag som morden genomfördes, nämligen den 26 september 2017. Hon mottas av applåder!

Att en sådan inbiten och förstockad antisemit och ärketerrorist tillåts tala i EU-parlamentet och där framföra sina antisemitiska diatriber, är inget mindre än en skandal!

Men: Detta möts som sagt av applåder – i EU-parlamentet! Av allt att döma inte minst av partigruppen GUE/NGL ”där bland annat det svenska vänsterpartiet ingår”.

Vilket då utgör ytterligare en stark indikation på att Vänsterpartiet är just så antisemitiskt och antisionistiskt som alla andra extremister, oavsett om de kallar sig nazister, islamister eller kommunister. Eller i detta fall ”Vänsterpartiet” …

Slutligen är det svårt att förstå vad Khaled egentligen har med saken att göra, åtminstone utifrån vad som sannolikt borde vara hennes medborgarskap. Hon uppges visserligen vara född i Haifa, men av libanesiska föräldrar. Därmed knappast en person som saknar hemland. Såvitt jag förstår bör hon nämligen därmed vara medborgare i just Libanon, och kan följaktligen sluta tramsa/tjafsa om att återvända till ”Palestina”. Hennes hemland är ju just Libanon!

Fast antisemitismen och antsionismen saknar hemland. Den är tyvärr universell och måste därför bekämpas överallt, alltid. Även i EU-parlamentet och i Vänsterpartiet – bara för att ta två exempel …

Länkar: The Times of Israel; Mera om Har Adar-morden: Fatah uttalar sig så här: ”The Fatah Movement, Jerusalem district, Beit Surik branch, mourns the death of its heroic Martyr Nimr Mahmoud Ahmed Al-Jamal”. Heroiskt att mörda judar/israeler alltså.