Organisationen UNHRC, på svenska uttytt som ”FN:s råd för mänskliga rättigheter”, har en väldigt märklig agenda. Det verkar nämligen rent statistiskt som att dess syfte inte i första hand är/har varit att värna mänskliga rättigheter utan att – fördöma Israel! Bara se här:

UN watch presenterar en film, där man försöker framhålla detta i rådet, men där man då avbryts av väldigt många av just dessa stater som enligt fotot ovan tidigare fördömt Israel. Avbrottet tar så lång tid att UN Watch’s återstående talartid bara blir – tio sekunder! Också ett sätt att tysta UN Watch:

Här är ytterligare en film på samma tema där det med rätta görs gällande att nästan alla judar ”kastades” ut från de flesta arabstater. Varför då då:

Här en bild på lite statistik till yttermera visso:

Man frågar sig då: Varför kallar så många arabstater Israel för en ”apartheid-stat” när nästan alla arabstater har kastat ut alla judar från deras stater!? Utan rätt till ersättning. Utan rätt till återvändande i evig tid? Är inte det en väldig apartheid!

Samtidigt tillåter Israel hundratusentals araber att bo i Israel med fullständiga medborgerliga rättigheter. Visserligen tillåter man inte andra araber att ”återvända”. Men de har rätt till ersättning, för den som vill. Men ingen tycks vilja. I stället kräver araberna rätt till återvändande. Inte endast för de ca 750 000 personer som lämnat eller tvingats nuvarande Israel cirka år 1948, utan även för alla deras miljoner efterkommande. Detta i evig tid. Något som naturligtvis är helt orimligt.

Mot bakgrund av dessa uppenbara fakta kan man knappast beskylla Israel för att vara den mesta ”apartheid-staten”. Det finns flera andra stater, nämligen just arabstater, som gjort sig mycket mera förtjänta av detta epitet. Eller hur!

Nå! FN har kanske ändå i någon mån och i något avseende kommit till sans. Många obskyra FN-organisationer finns. Men när ESCWAs chef Rima Khalaf ställt sig bakom en rapport om israelisk apartheid, ja då tyckte FNs generalsekreterare Antonio Guterres ändå att det var dags för Khalaf att tacka för sig. Eller kanske snarare att hon borde ta bort rapporten. Men si, det gjorde hon inte! Hon avgick i stället. Hursomhelst: Bra jobbat Guterres! – Det är Times of Israel som rapporterar.

Not: Om någon kan hitta ESCWA-rapporten någonstans, så är jag tacksam för att få del av den. Den finns inte längre att finna på ESCWAs hemsida iaf. Såväl rapporten som Khalaf tycks alltså ha avgått. Gott så!

Länk: Verkar som att USAs regering tar avstånd från UNHRCs anti-israeliska agenda. Gott så!

Ett svar på ”Bevis för vissa FN-staters orättfärdiga kritik av Israel”
  1. Jag förstår inte varför är Israel fortfarande med i FN?
    De borde ha lämnat den här organisationen sen länge för FN verkar inte ha annat agenda än att skada Israel och judarna. FN är en helt klart antisemitisk organisation, Israel har inget att göra där.

Kommentarer är stängda.