Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2020
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Muslimen Gina Dirawi har utsetts att vara julvärd i SVT inför kristenhetens största högtid

Det framgår här. Man frågar sig ju då varför Sveriges Television tycker att en ”troende muslim” bör anförtros detta uppdrag.

För julen är väl ändå sedan länge och framförallt numera helt och hållet ännu en genuint kristen högtid. Att då tillsätta en ”troende muslim” som ”julvärd” framstår mot bakgrund av detta som aningen skandalartat.

Vad har muslimer med kristenhetens jul att göra? De får väl hålla sig till sina högtider, liksom vi kristna håller oss till våra?

Än mer bekymmersamt blir ju detta i och med att fröken Dirawi (foto t.v.) tidigare visat sig vara benägen att smutskasta judar och Israel och rekommendera en rent antisemitisk och nazistisk bok (foto t.h.). Läs här, här och här.

Fröken Gina har visserligen tagit avstånd från detta. Jag är dock inte alldeles övertygad om hennes ärliga uppsåt.

Så ni får ursäkta, men när jag hör namnet Gina Dirawi, så associerar jag genast detta namn med begrepp som ”nazist” och ”antisemit”. Och hon är ju absolut inte kristen!

För all del, jag kan ha fel. Men när det nu också meddelas att hon, i sin egenskap av troende muslim, ska vara julvärd i Sveriges Television inför kristenhetens största högtid, ja då är det ytterligare någonting som ”skaver” minst sagt! För vad har en troende muslim med Kristi födelse att göra så till den grad att hon till och med betros med att leda Sveriges på Julafton mest sedda TV-sändning? En sändning som – tro det den som vill – just har sin orsak i just Kristi födelse!

Vad finns det för anledning för Sveriges Television att utse en troende muslim till att leda TV-sändningar i anledning av denna genuint kristna högtid?

En del troende kristna skulle nog kalla detta Sveriges Televisions tilltag för helgerån. Jag skulle nog för min del inte säga emot …

Länk: Metro.

2 comments to Muslimen Gina Dirawi har utsetts att vara julvärd i SVT inför kristenhetens största högtid

  • hans j

    hej nu går ni för långt i alla år har våran högtid letts av svenska kristna och av dom som kan detta med julen jag kräver en av dom svenska tv hallåorna sedan skulle många liksom jag totalt bojkotta all tv för lång tid om ni nu måste envisas skärpning !!!! detta är svenskarnas jul ska ledas av svenska folket med svenskt hjärta i blodet och svenska värderingar… detta är skandal av public service ni skämmer ut er fullständingt om ni genomför detta … med anledninga av rådande läge i sverige såå TÄNK OM OCH GÖR RÄTT.. annars förstör ni julen för många …..och det är inte okey

    HANS J SKÅNE…

  • Eilin

    Cool!
    a human leading a tv show about family, friendship, kindness and peace in the world? I love the idea that a HUMAN with the same opinion can lead a tv show.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.