Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Det halva försvaret

I SvD idag redogörs för hur snart sagt allt inom försvaret – utom Högkvarteret – ska halveras. Inte vaktparaden heller hoppas jag, för även om den ”eviga freden” inträder så är en klämmig parad alltid välkommen, tycker jag i min enfald!

Men allvarligt talat: ”Ett land har alltid en armé – sin egen eller någon annans”. Tanken att förebygga anfall mot Sveriges territorium genom ”fredsskapande” m. fl. åtgärder utomlands, t. ex. som nu i Afghanistan, är inte helt fel. Fienden bör ju lämpligen bekämpas och tillbakaslås innan han landstiger; det skadar Sverige minst och fienden mest. Men om han nu står vid gränsen och vill landstiga? Vad har vi då att sätta emot? NATO? USA? Kanske, om det ligger i deras intresse, och om vi visar att det ligger i vårt intresse att kämpa. Att minska försvaret minskar omvärldens tilltro till vår vilja att kämpa, och reducerar därmed deras intresse och vilja att hjälpa oss. Det finns en gräns, en lägsta nivå, när de inte längre kommer att ha intresset och viljan. Den gränsen rycker allt närmare, tyvärr.

1 comment to Det halva försvaret

  • Jerry

    Borde man inte dra ner på alla generaler i Högkvarteret också? Vilka ska de leda egentligen? Räder till Cocktailpartyn?
    Dessa planerade nedläggningar är inget annat än skandal. Det borde anordnas ett nytt Bondetåg genast!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.