Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

”Israels politik mot palestinierna får kritik”

Så skriver Sveriges Radio här.

Och nu citerar jag:

Israels politik gentemot palestinierna får hård kritik av FN:s expert på mänskliga rättigheter i de palestinska områdena, Richard Falk.

Falk anser att FN snabbt måste göra en insats för att skydda den palestinska civilbefolkningen från att kollektivt straffas av en politik som närmar sig brott mot mänskligheten. Han syftar på Israels blockad mot Gaza.

Israel tillbakavisar kritiken, och hävdar att Hamas bär ansvaret för situationen.

”Brott mot mänskligheten”?

Jo, där kom det! Israels kamp för sin själva existens kallas av en FN-expert som näraliggande ett ”brott mot mänskligheten”. Detta uttalande får jag nog anledning återkomma till.

Vad säger detta om FN? Det verkar nog som om FN alltmer går i islamismens, i Hamas’, Hisbollahs och Irans ledband, dvs. i deras ledband som med våld vill utföra det stora – om inte det största – ”brott(et) mot mänskligheten” som tänkas kan, och som består inte bara i utplånandet av Israel utan också av hela den västerländska civilisationen.

Det verkar som om FN alltmer måste anses som en antidemokratisk diktaturernas världsorganisation. Kanske är det därför dags att skapa en mot-organisation, en ”alternativ” organisation, en demokratiernas världsorganisation.

Jag tror det – och det tycker Dick Erixon också. Läs här.

Tillägg 2008-12-11: Här får man en uppfattning om vad för figur Richard Falk är. Ytterligare en i nonsens-gänget verkar det.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.