Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Yom HaShoah – Förintelsens minnesdag börjar idag!

Närmare bestämt kl 1830 den 15 april 2015.

Judarna är enligt min mening det folk som mest av alla folk fått lida, och fortfarande måste lida, för det att de i all ödmjukhet i alla tider stått upp för Västerlandets grundläggande värden, detta tom. innan Västerlandet fanns! Inte minst är det friheten som de fått lida för att (åter)vinna.

”Friheten har alltid talat med hebreisk accent” heter det här, apropå Pesach, en högtid som judarna nyligen firat till åminnelse av just frigörelsen från sin egyptiska fångenskap.

Judarnas lidande och död under den nazistiska förintelsen kunde de tyvärr inte frigöra sig från. Hitler och nazismen var värre än såväl Egyptens faraoner som Babyloniens härskare. Judarna skulle inte enbart tas till fånga: De skulle ovillkorligen dö!

Det finns fortfarande rörelser som hävdar detta: Judarna ska ovillkorligen dö! Hamas i Gaza är en sådan islamonazistisk rörelse t.ex. En rörelse som Sveriges nuvarande regering stöder ekonomiskt dessutom!

Men vi som, till skillnad från t. ex. Sveriges nuvarande regering och Hamas, står upp för Västerlandets försvar, vi står också upp för att försvara judarna, deras rätt att leva som folk, deras rätt till sin judiska stat Israel, deras frihet!

Vi förenas därför denna dag i att minnas och hylla alla de oskyldiga judar som mördats i alla tider, enbart för att de varit judar. Från biblisk tid till Dan Uzan i Köpenhamn i februari i år.

Er död ska inte ha varit förgäves!

– Fast om man följer DryBones måste man tyvärr med visst fog befara att det i vissa europeiska kretsar – såsom möjligen Sveriges nuvarande regering – inte alls är fråga om att minnas, utan om att glömma:

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.